„Социална мрежа за земеделски производители“ e проектът победител в академия „Иновация в действие 2016“

Проектът представлява създаването на платформа за лесна комуникация, с която земеделците ще информират пчеларите онлайн, когато предприемат третиране на медоносните култури
по статията работи: biznews.bg
„Социална мрежа за земеделски производители“ e проектът победител в академия „Иновация в действие 2016“

На официална церемония, късно снощи, бяха обявени победителите в третото издание на инициативата "Иновация в действие 2016", организирана от "Солвей Соди" АД. За първа година тя се провежда с основната подкрепа на "Аурубис България" АД. 

Големият победител за 2016 г. е Христина Христова от Варна. Проектът "Социална мрежа за земеделски производители" представлява създаването на платформа за лесна и бърза комуникация, чрез която земеделците ще информират пчеларите онлайн, когато предприемат третиране на медоносните култури. С неговото осъществяване се предлага решение на глобалния проблем, свързан с измирането на пчелите в следствие на използването на пестициди. Наградата, която печели Христина Христова, е участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2017 г. Тя беше връчена лично от Н.Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия в България. "Историята на Ернест Солвей, белгийски химик, индустриалец и филантроп, е вдъхновяваща и мотивираща. Сигурен съм, че участието в академия "Иновация в действие" ще ви даде знания и умения да бъдете като него и да направите света, в който живеем по-добър", каза Н.Пр. Франсоа Бонтан в обръщението си към финалистите в инициативата. 
Второ място и магистратура по иновации, предприемачество и финанси от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute спечели Даниела Петрова с проект "ТРИФТШОП АТЕЛИЕ". Това е програма за личностно развитие на деца в риск чрез изработване на изделия от винил, използван преди това за рекламни материали. 

1848455


Третото място бе отредено на Катерина Ценкуловска. Проектът ѝ е за изграждане на образователни пъзел стаи в училищата, като по този начин учебният материал ще се представи по интересен и забавен за децата начин. Катерина спечели курс по Иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute. 
"Днес награждаваме победителите в третото издание на "Иновация в действие", изданието, което мога да определя като най-успешното досега. През 2012 г. започнахме с 60 участника, тази година завършилите Академията са 105. Благодарим ви, млади хора, че имате желание да се развивате и да инвестирате в себе си. Ние от "Солвей Соди" приемаме като отговорност да ви помагаме за това", каза Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД. 

"Връзката между теорията и практиката е изключително важна за всeки един проект. Затова благодаря на "Солвей Соди", че ни поканиха да бъдем част от "Иновация в действие". Мога да потвърдя, че "Аурубис България" ще продължи участието си в инициативата, като по този начин ще поддържа развитието на младите таланти и ще работи за повишаването на мотивацията и увереността им в себе си", сподели Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България" АД. 
Официални гости на събитието бяха дипломати, представители на браншовите организации, бизнеса и държавните институции. През 2016 г. в академия "Иновация в действие" участие взеха над 210 млади хора от България и чужбина. От тях 105 бяха избрани да участват в сесиите онлайн и в градовете София и Варна.

 реклама