Мобилтел е в управителния съвет на Българската стопанска камара

Петър Ризов, директор направление "Бизнес клиенти" в Мобилтел, е новият член в управителния орган на камарата
по статията работи: Данаил Казаков
Мобилтел е в управителния съвет на Българската стопанска камара

Петър Ризов, директор направление "Бизнес клиенти" в Мобилтел, е новият член в управителния съвет на Българската стопанска камара. Решението беше взето в рамките на XIV-то Общо събрание на Българската стопанска камара.

Гости на Общото събрание бяха министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, зам.-генералният директор на най-голямата европейска бизнес организация BUSINESSEUROPE Жером Шовен, председателят на Икономическия и социален съвет на РБ проф. Лалко Дулевски, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа", председателите на БТПП, АИКБ, ръководители и представители на посолствата на Белгия, Германия, Ирландия, Словакия, САЩ, Холандия, Унгария, Франция и Япония, ректори на висши учебни заведения, ръководители на банки и финансови институции, на браншови организации и други.

Петър Ризов има повече от петнадесет години опит в областта на управлението на продажби и дистрибуция. Започва кариерата си в областта на продажбите на бързооборотни стоки в частна българска компания през 1995 г. Преминава през различни позиции като търговски представител, юрист, а от 1997 до 1999 г. е управител на търговско дружество. През април 2000 година започва кариерата си в Мтел, като от март 2014 е директор на направление "Бизнес продажби". В отговорностите му влиза пълният цикъл по развитието и продажбите на продуктите и услугите за бизнес клиентите на Мтел.

Петър Ризов притежава магистърска степен по право от Софийския университет и ЕMBA от Американския университет в България. Има едногодишен стаж като юрист към Софийски градски съд и успешно завършени различни програми за обучение по продажби, водене на преговори и мениджмънт в страната и чужбина.

За Telekom Austria Group: Telekom Austria Group се търгува на Виенската стокова борса от ноември 2000 година. Групата е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти на всички пазари, на които оперира. Към момента TAG оперира в осем държави: Австрия (А1), Словения (Si.mobil), Хърватия (Vipnet), Сърбия и Македония (Vip operator), България (Мобилтел), Беларус (velcom) и Лихтенщайн (mobilkom Liechtenstein). Общият пазар на осемте държави обхваща около 41 милиона жители. В края на 2012 година общите приходи на групата са били 4,33 милиарда евро.

За Мобилтел: Мобилтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България, част от Telekom Austria Group. Днес телекомът с пазарен дял от 39% предоставя своите услуги на над 4,2 милиона клиенти. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 2,5 милиарда лева от основаването си през 1995 година. След придобиването на два от най-големите фиксирани оператори в страната през 2011 година, компанията се превърна в цялостен телеком доставчик. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия.

 реклама