С услугите на PICMILLER, НСНИ ще посрещне високите изисквания в областта на недвижимите имоти

Компанията PICMILLER от година е член на световната организация за недвижими имоти FIABCI
по статията работи: biznews.bg
С услугите на PICMILLER, НСНИ ще посрещне високите изисквания в областта на недвижимите имоти

НСНИ (Национално сдружение за недвижими имоти в България) и Инвестиционната компания The Blueprint, представител на международната онлайн платформа PICMILLER за България обявиха на пресконференция ползите от сътрудничеството и причините да подпишат официален договор. Компанията PICMILLER от година е член на световната организация за недвижими имоти FIABCI.

"За нас е изключително важно да бъдем в крак с времето и да се развиваме заедно с информационните технологии. - каза в Националния пресклуб на БТА Ирена Перфанова - председател на УС на Национално сдружение за недвижими имоти. - Освен, че технологиите се развиват, изключително много се променят и изискванията на потребителите към услугите, които ползват. Това важи за всички сфери, не само за недвижимите имоти. Ако до този момент беше важно да има снимков материал към дадена оферта, то вече е изключително важно качеството на този снимков материал. Важно е да кажем, че България е с няколко крачки напред с ползването на видеоматериал в офертите, които се предлагат. От тази гледна точка за нас е от изключително голямо значение да си партнираме с компании, които внасят иновации, особено от сферата на технологиите. Сътрудничеството с PICMILLER е крачка напред именно в тази посока."

 

Вижте пълен запис от пресконференцията:

Picmiller е професионалната фоторедакторска услуга – първият проект в България на The Blueprint. Финландската компания предлага професионална фотообработка на кадри, като това се случва в рамките на 24 часа, а единственото, което се иска от потребителите, е да качат своите снимки на сървър в подходящ за редакция размер. Достъпът до платформата е денонощен, седем дни в седмицата, от всяка точка на земното кълбо. Така само след денонощие клиентите на Picmiller получават обработени изображения – изчистени от сенки, с подобрено качество на цветовете, адаптиран кадър спрямо перцепцията на човешкото око.

"PICMILLER е услуга предназначена за брокерите на недвижими имоти и причината да работим с НСНИ е именно да повишим стандартите на работа в България в този бизнес сектор. По този начин ще дадем възможност, както на отделните брокери, така и на агенциите за недвижими имоти да представят имотите по по-добър начин чрез нашата онлайн услуга за по-добри фотоизображения." – заяви Андрю Морис, изпълнителен директор на The Blueprint.

На срещата в БТА бяха дискутирани и актуалните въпроси за състоянието на пазара на недвижими имоти в България. Ръст от 24 процента на новото строителство отчитат брокерите. Миналата година тази тенденция се усеща при жилищните имоти, каза Даниела Грозева от Национално сдружение за недвижими имоти. Следват търговските и хотелски комплекси. Предвидени за строеж са много атракциони и спортни зали.

Ръстът за София е около 45 на сто, в Стара Загора достига 16 на сто, в Пловдив - 12 на сто. Най-слабо се развива пазарът в Кюстендил и Видин. Като цяло, 2017-та е четвърта поредна година с двуцифрен ръст на този пазар.

Наблюдава се и все по-голямо разминаване между търсене и предлагане, а това малко затруднява сключването на сделки. Често продавачите надценяват имотите си и очакват много повече от купувачите, каза Ирена Перфанова - председател на УС на НСНИ. Ръстът на цени е около 35 на сто в последните години, отчитат от сдружението. Забелязва се търсене на парцели, върху които да бъдат построени къщи. Хората става все по-взискателни към брокерите, каза на свой ред Александър Бочев от НСНИ. Той припомни, че се работи над идеята да има застраховка професионална отговорност за всеки брокер.

Очакванията са услугата Picmiller да подобри още нивото на пазара имоти у нас. Достъп до платформата ще имат всички брокери – независимо дали са част от агенция или работят самостоятелно. Членовете на НСНИ ще ползват преференциални цени.

Национално Сдружение Недвижими Имоти (НСНИ) обединява точно основната група от хора, към които е насочена услугата на Picmiller. Брокерите на недвижими имоти са заети професионалисти, които със сигурност оценяват качеството на услугата, спестяваща им време, усилия и не малко нерви. Основано през 1992 година, днес НСНИ включва 12 регионални структури в 28 градове в страната и членове над 1500 професионалисти.

1913224

Андрю Морис е изпълнителен директор на The Blueprint – компания, създадена за да подпомага чуждестранните инвеститори при започването на бизнес в България. Работил е с клиенти от повече от 35 държави, пред които е доказал експертизата и качествата си. Със своя над 15-годишен опит в току що стартирали проекти, както и в развиващи се такива в различни области на бизнеса на международно ниво, неговата експертна помощ е повече от желана от всички, които започва своя бизнес на българския пазар.

 реклама