СК „Ипон“ проведе своята ежегодна открита тренировка  4

На събитието под надслов "Подкрепи детето си със спорт" тренираха заедно деца и родители
по статията работи: biznews.bg
СК „Ипон“ проведе своята ежегодна открита тренировка

На 27 май (събота) в малката зала на Арена Армеец в София се проведе ежегодната открита тренировка на спортен клуб "Ипон" под надслов "Подкрепи детето си със спорт" и изпит за степени (кю).

В груповото мероприятие взеха участие всички деца на спортния клуб, както и някои от техните родители, които тренираха наравно с подрастващите каратеки.

Импровизираната открита тренировка бе водена от основателят на "Ипон" и президент на Българска Федерация Шотокан Карате-До – Сенсей Александър Славков /5 Дан/, както и от инструкторите на спортния клуб.

След тренировката няколко от по-опитните каратеки - членове на СК "Ипон", направиха впечатляваща кумите-демонстрация, с което обраха бурните аплодисменти на ентусиазираните малчугани и техните родители.

Президентът Сенсей Славков използва случая да обяви и награди публично Ирен Христова и Веселин Николов, които са тазгодишните стипендианти. Спортен клуб "Ипон" има практика да избира всяка година двама от най-перспективните си спортиси и да ги награждава със специална стипендия, която има за цел да ги подкрепи, както духовно така и финансово.

В края на събитието пред всички родители и гости бе проведен и изпит за 9-то, 8-мо и 7-мо кю.

Ежегодната открита тренировка по Шотокан Карате-До е част от целенасочената кампания на клуба за развитието на масовия спорт при децата. В тази връзка "Ипон" е изградил система за целогодишна работа с училища и детски градини в шест столични общини.

През годините СК "Ипон" е подкрепял или участвал в реализирането на проекти по различни програми като "Нови перспективи чрез спорт” и ”Здраве за всички” към министерство на финансите, "Работа с деца с наднормено тегло и гръбначни изкривявания” по програма "Леонардо да Винчи” в гр. Плимут (Великобритания), "Спорт за деца в свободното време”- проект по програма на ММС, Световната кардиологична кампания "Световен ден на сърцето” организирана от от Дружеството на кардиолозите в България, както и турнир съвместно със Столична община в подкрепа на София-европейска столица на спорта през 2018г.

http://ipponbg.com/

 реклама