Свилен Нейков получи наградата на „Арена Армеец” за обществена сграда на годината

Изборът бе направен от жури, съставено от специалисти и журналисти
по статията работи: Нели Минчева
Свилен Нейков получи наградата на „Арена Армеец” за обществена сграда на годината
Снимка: МФВС

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков получи наградата на "Арена Армеец” София в категорията "Луксозна обществена сграда” на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн VIP PROPERTY AWARDS 2011 г.

Многофункционалната спортна зала спечели в конкуренцията на луксозния палат на Европейския съюз, на обществената и бизнес сграда Одесос във Варна и на новия Пернишки университет.

"Радвам се, че в една достойната конкуренция, най-голямата спортна зала в България "Арена Армеец” София е удостоена с най-високата награда в категорията "Луксозна обществена сграда” за 2011 година! Това е изключително висока оценка, както за супермодерната архитектура на залата, за нейното бързо и стилно строителство, така и за развитието на българския спорт, който отдавна имаше нужда от истински свой дом! Този приз е награда за всички хора, участвали от нейното проектиране до нейното завършване и доказателство за положените труд и усилия за нейното осъществяване лично от премиера Бойко Борисов и от цялото правителство. За мен е удоволствие да приема вашия избор на сграда № 1 у нас и да изкажа своята благодарност за тази авторитетна награда”, каза министър Нейков по време на церемонията.

Изборът бе направен от жури, съставено от специалисти и журналисти. Призът бе връчен от световния шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев.

 реклама