Спиди преминава граници, но запазва цени

Най-голямата българска куриерска компания обявява единна тарифа за българския и румънския пазар
по статията работи: Данаил Казаков
Спиди преминава граници, но запазва цени

Най-голямата българска куриерска фирма Спиди AД вече предлага на своите клиенти услугата EXPRESS RO, благодарение на която всички експресни пратки от и до Румъния се таксуват на същата тарифа като експресните пратки на територията на България. Услугата е насочена предимно към бизнес клиенти, които имат желание да разширят своето присъствие или вече оперират на другия пазар. Очакванията на компанията са за двуцифрен ръст на пратките между двете държави.

"Обединяването на двата пазара е отговор на нарастващия брой пратки, които фирми и граждани изпращат от българска към румънска територия и обратно. С EXPRESS RO ние правим жест към компаниите от двете държави, които ползват нашите улсуги, а, наред с това, тя е стимул към българския и румънския бизнес да увеличава присъствието си в съседната държава и взаимодействието помежду си”, казва изпълнителният директор на Спиди АД Валери Мектупчиян.

Срокът на доставка с новата услуга на Спиди EXPRESS RO ще бъде един или два работни дни, в зависимост от зоната, в която се намира съответното населено място в Румъния. За Букурещ и населените места в близост до румънската столица пратките ще пристигат за 1 работен ден, в останалите – до 2 работни дни.

Към ценовата тарифа на EXPRESS RO в лева ще бъде добавяна единствено стандартната такса гориво, съгласно актуалния за месеца размер и ДДС.

Новата услуга предоставя опциите "обратни документи” и "наложен платеж”, а също и възможност за многопакетни пратки, с максимално тегло на пакет до 50 кг.

От Спиди въвеждат и услугата TYRES RO за доставка на лекотоварни гуми (до 15 кг. едната) до всяка точка на Румъния. Цената по тарифа за една гума ще бъде 7.00 лв. без такса гориво и ДДС.

Допълнителна информация

През месец март тази година Спиди АД подписа предварително споразумение с ГеоПост СА за придобиване на 100% от капитала на Дайнамик Парсъл Дистрибюшън СА (Румъния), като в сделката влиза и придобиването на 100% от капитала на Геопост България ООД. Необходимите средства за сделката и инвестиционната програма за Румъния са на стойност от 32 милиона лева.

 реклама