„Новата Уелнес революция” и „Фън Шуй в банята” - с Roca

Или още за изкуството да се чувстваме добре, на 7 февруари в София
по статията работи: Нели Минчева
„Новата Уелнес революция” и „Фън Шуй в банята” - с Roca
Снимка: Roca

В началото на годината изложбен център Експо Баня София и Медицински център "Хирон – София” канят всички желаещи да научат още за изкуството да се чувстваме добре, на две безплатни лекции.

На 7 февруари 2011 г., от 18.00 ч., в Експо Баня София, бул.Мария Луиза 16:

Лекция на тема "Новата Уелнес революция”. Лектор: д-р Вилма Михайлова, МЦ "Хирон - София”. Продължителност на лекцията 30 минути.

Лекция на тема "Фън Шуй в банята”. Лектор: Мая Маринова, МЦ "Хирон - София”. Продължителност на лекцията 30 минути.

На лекцията "Новата Уелнес революция”, посетителите ще имат възможност да разберат повече за същността на понятието "уелнес” от холистична гледна точка, защо е толкова модерно напоследък и какво е революционното, което носи. Как можем да се грижим за себе си превантивно, а не да чакаме да се разболеем? Каква е ролята на водата в този процес и колко важна е тя за нашето тяло. Защо напоследък уеленс центровете са изключително популярни и се радват на огромен брой посетители? Отговор на тези и други въпроси ще научите на лекцията. След нея се предвижда 15 минути свободна дискусия, в която всеки ще може да зададе своя въпрос на д-р Михайлова.

На лекцията "Фън Шуй в банята” ще разберете повече за това как можете да хармонизирате банята си, за да се чувствате по-добре, релаксирани и отпочинали след напрегнат ден. Буквалният превод на Фенг Шуй е "Вятър и Вода”. Тази практика води началото си от Китай и е възникнала преди повече от 3000 години. Какво е съвременното измерение на науката, ще разберете от лекцията, а след нея отново ще можете да задавате своите въпроси.

През 2010 г., с лекция за водата, гост в Експо Баня София бе Олга Бутакова, лекар нутрициолог, академик в Международната академия за информатизация към ООН. Своеобразно продължение на темата са новите лекции, организирани от МЦ «Хирон - София». Рока България обещава още интересни събития и дискусии за значението на водата и възможностите да постигнем лично благополучие с помощта на най-ценния природен ресурс.

Д-р Вилма Михайлова, МЦ "Хирон - София”

Д-р Вилма Михайлова е управител на Медицински център "Хирон - София”. Тя е един от най-уважаваните и известни лекари-хомеопати в България. Има специалност Детски болести, придобита в Медицинския университет-София през 1986 година.  Завършила е Лондонски Кралския хомеопатичен колеж - LCCH. Специализирала е при световно известни хомеопати като Г.Витулкас в Академията по класическа хомеопатия в Алонисос – Гърция и д-р Шанкаран в Момбай-Индия. Лекар с повече от 30 години практика, половината от които като хомеопат, д-р Михайлова е един от създателите на Асоциацията на лекарите – хомеопати в нашата страна и настоящ член на Управителния й съвет.

Д-р В.Михайлова е убеден последовател на принципите на интегративната медицина като най-успешен метод за лечение на всички видове заболявания. През 1998 година тя създава собствен медицински център за холистична екомедицина, където тя и нейният екип успешно съчетават най-добрите практики от конвенционалната и алтернативната медицина. Постигнатите резултати показват, че е налице ново стъпало в еволюцията на разбирането за лечебното изкуство. Бъдещите проекти на д-р В.Михайлова са свързани с изграждането на първата в България Клиника по интегративна медицина.

Съвременните динамични условия на общественото развитие доказват жизнеността на нейния основен принцип на работа: превенция на заболяванията и личностно развитие на пациентите. В тази връзка ролята на храненето, начинът на живот и отношенията с другите хора са не само предпоставка, но и определящ фактор за здравословното състояние на човека.

За да популяризира своите знания и концепции, в последните години д-р В.Михайлова пътува из страната и изнася безплатни общообразователни лекции, които се радват на все по-голям успех и популярност.

Изложбен център Експо Баня София

През последните години Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16 се утвърди като едно от алтернативните културни пространства в Столицата. От своето откриване през 2007 г., изложбената зала, в която се помещава постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Експо Баня София бе домакин на редица културни събития, сред които представяне на официалните награди на Европейския съюз за модерна архитектура, връчвани от фондация Mies van der Rohe, международното изложение EXPO 2008 ZARAGOZA, множество фотоизложби, семинари, концерти, сред които и световната премиера на проекта Теодосий Спасов и Небесни струни. Необичайното културно пространство бе домакин и на театрални представления като постановката "Здравей, Обичам те" с участието на Бойка Велкова и Стефан Спасов и често е сцена за новаторски проекти, като постановката "Ескиз в лилаво", създадена на принципа на малко познатия в България независим колaборативен театър, чиято премиера в София бе през м. ноември именно в Експо Баня София.

В изложбената зала на бул. Мария Луиза са излагали свои творби редица съвременни художници като Андрей Даниел, Атанас Парушев, Анета Драгушану, Бранко Николов, Валери Чакалов, Василка Монева, Велизар Крстич, Велико Маринчевски, Вихрони Попнеделев, Георги Лечев, Георги Митев, Дарина Пеева, Десислава Минчева, Деян Янев, Долорес Дилова, Ива Яранова, Ирма Водева, Ицко Мазнев, Йордан Панков, Калоян Илиев - Кокимото, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков, Кольо Карамфилов, Магда Абазова, Малгожата Дмитрук, Надежда Кутева, Нове Франговски, Онник Каранфилян, Румен Атанасов, Саша Панчич, Стефан Божков, Стефан Марков, Тихомир Манолов, Христо Кърджилов и Явора Петрова и други. До 07 януари 2012г. Експо Баня София е домакин на изложбата "Обекти” на проф. Светозар Бенчев, живопис и проф. Красимир Джидров, скулптура дърво.

Програмата на изложбената зала е публикувана на интернет страницата на Рока България www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 20 200 служители, собственик е на 71 производствени предприятия и оперира в над 135 държави на 5 континента.
 
Като световен лидер в моделирането на пространството на банята, Roca работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron, Benedito, Giugiaro и Schmidt & Lackner, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

 реклама