GEFCO се подготвя за съвместни начинания с Talgo в Русия  2

В началото на 2014 г. GEFCO Испания и GEFCO Русия подписаха договор с испанската Talgo – национален лидер и една от водещите компании в производството на високо-скоростни влакове
по статията работи: Данаил Казаков
GEFCO се подготвя за съвместни начинания с Talgo в Русия

Световен фактор в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, Групата GEFCO подписа договор с испанския производител на жп-оборудване Talgo. Споразумението е за транспортиране на шест влака Talgo до Русия. Това е възможност, доказваща, че опитът на GEFCO на руския пазар е в услуга на бизнес-начинания, които се стремят да се разгърнат в Русия

Испанско-руско партньорство

В началото на 2014 г. GEFCO Испания и GEFCO Русия подписаха договор с испанската Talgo – национален лидер и една от водещите компании в производството на високо-скоростни влакове. GEFCO ще обезпечава транспортирането и митническите формалности по доставянето на 6 пътнически влака за линиите Москва-Берлин и Москва-Киев.

Диего Диас, старши мениджър Доставки на Talgo, заяви: "Когато получихме поръчката от нашия руски клиент, преценихме категорично, че ни е необходим истински логистичен партньор, способен за обезпечи доставката при оптимални условия като успоредно с това е максимално адаптивен и гъвкав. Следователно, ние се нуждаехме от стабилен партньор с опит, доказан на сложен пазар, какъвто е руският.”

Оптимизиран транспортен план

За превозването на този изключителен товар GEFCO Испания осигурява мултимодален транспорт за влака, окончателно композиран от Talgo. Транспортирането започва от гр. Виториа (Северна Испания) до пристанище Уст-Луга (Петербург). От там руският филиал осигурява разтоварването и жп-транспорта да Москва. GEFCO Русия обезпечава и митническите формалности.

В рамките на този договор GEFCO Испания има ангажимент да осигурява въздушен транспорт за доставка на резервни части и компоненти по 2-3 пъти седмично.

Пелайо Гарсия Комас, мениджър Продажби и маркетинг в GEFCO Испания подчертава: "Способността на търговската ни мрежа да предвижда клиентските нужди изигра решаваща роля за този договор. Международната ни мрежа, нашият специфичен опит като световен логистичен интегратор и гъвкавостта на решенията ни, които се адаптират към нуждите на дадения клиент са основните фактори в сътрудничеството ни с международна компания, каквато е Talgo.”

Разгръщане в Русия

Въпреки предизвикателната обстановка, Русия продължава да е приоритетен регион за разгръщане на Групата GEFCO. Новият акционер РЖД осигурява достъп до руския пазар, където логистичният сектор се развива стремглаво.

За да ускори търговското си развитие в Русия и като цяло в Централна Азия, от началото на 2014 г. GEFCO възприе нова структура. Тя е съобразена и оптимизирана спрямо нуждите на международните компании, чиято цел е да разширяват бизнеса си в този район.

Новата организационна структура е създадена от ядро за бизнес развитие, включващо 50 експерти по логистика, базирани в Москва. Структурата е организирана съобразно дейностите, като се акцентира на 2 стратегически пазарни линии: Високо&Тежко и Течни горива&Газ.

GEFCO присъства на руския пазар от 2003 г. и този регион е генерирал 6% от общия оборот на Групата за 2013 г., който възлиза на 4 милиарда евро като цяло.

Групата ЖЕФКО (GEFCO Group)

GEFCO определя стандартите в логистиката за индустриални производители. Чрез своите пет основни сфери на дейност – международен морски и въздушен транспорт, сухопътен транспорт, складово управление и опаковки за многократна употреба, логистика на нови автомобили, митническо и акредитивно представителство - GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4 млрд. евро за 2013 г. и 11,500 служители. Чрез своите над 350 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка.

 реклама