T Market откри собствен логистичен център край гр. Елин Пелин

Откриват се и над 80 нови работни места. Инвестицията е за милион и половина евро
по статията работи: Нели Минчева
T Market откри собствен логистичен център край гр. Елин Пелин
Снимка: T Market

В присъствието на официални гости, медии и служители на компанията, до гр. Елин Пелин днес се откри логистичен център на Т МАRКЕТ.

Центърът е с площ 7000 кв. метра, разполага с 14 товарни рампи, 0 000 палето места и ще доставя стоки до всичките 41 магазина на веригата в столицата и страната. Откриват се и над 80 нови работни места. Инвестицията е за милион и половина евро.

"С първата си логистична база в страната ще имаме възможност да обслужваме още по-добре нашите клиенти, като им предлагаме по-разнообразен асортимент. С оптимизирането на доставките, ще постигнем много по-изгодни цени за потребителите. Не на последно място, клиентите ще намират винаги своите любими стоки в магазините от веригата в цялата страна”, обяви Вигинтас Шапокас, генерален директор на Максима България.

Новият директор "Логистика”, който ръководи екипа, обслужващ логистичния център, е г-н Илиян Керезов.

В склада ще има над 8000 различни артикула. Наличието на собствена логистична база ще улесни работата в магазините, тъй като централизирано ще се доставят необходимите стоки, в това число домашни потреби, алкохол и пакетирани продукти. Значително ще се намали количеството товарни автомобили, обслужващи веригата. По този начин ще се оптимизират логистичните разходи.

Тържествената лента беше прерязана от г-жа Галя Георгиева, кмет на Община Елин Пелин и г-н Шапокас, с пожелания за успешна работа.

"Максима България” ЕООД е част от литовската компания Maxima Grupe UAB, която навлезе на българския пазар през 2005 г., откривайки първия магазин T MARKET. До 2011 г. бяха отворени 41 супермаркета Т MARKET и T MARKET Express в градовете София, Пловдив, Асеновград, Костенец, Велико Търново, Враца, Лом, Монтана, Самоков, Перник, Разград. В компанията работят над 1100 души. Магазините от веригата са разположени близо до дома или работното място на хората, които могат да правят своите ежедневни покупки лесно, удобно и бързо.

 реклама