„Post-ERP Era!“ представи основните етапи в еволюцията на ERP системите

Преди броени дни в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов бе проведена публична лекция на тема „Post-ERP Era!“, организирана от катедра „Бизнес информатика“ с гост-лектор Димитър Димитров – търговски директор на ERP.BG
по статията работи: biznews.bg
„Post-ERP Era!“ представи основните етапи в еволюцията на ERP системите

Преди броени дни в Стопанска академия "Д. А. Ценов" – Свищов бе проведена публична лекция на тема "Post-ERP Era!", организирана от катедра "Бизнес информатика" с гост-лектор Димитър Димитров – търговски директор на ERP.BG.

Лекцията предизвика силен интерес от страна на студенти, докторанти и преподаватели. На лекцията освен студенти от специалност "Бизнес информатика" присъстваха и студенти от специалност "Международни икономически отношения" и "Счетоводство и контрол", които по време на своето обучение се запознават с платформата EnterpriseOne®, разработка на ERP.BG.

В своето изложение Димитър Димитров представи на аудиторията историята на фирмата от нейното създаване през 1991г. до наши дни. Той очерта и основните етапи в еволюцията на ERP системите, като акцентът на лекцията бе поставен върху Postmodern ERP, които започват своето развитие през 2010г. Съвременните ERP системи освен, че включват CRM и BI инструменти, трябва да бъдат изградени и внедрени съгласно три водещи концепции: Интернет на нещата (Internet of Things), големите данни (Big Data) и предлагането на софтуер като услуга (SaaS). Лекторът очерта и основните принципи при тяхното изграждане: потребителски-ориентирани приложения, с минимум интеграции, предлагащи висока степен на свързаност и задвижвана от 4 свързани обекта – информация, социални медии, мобилни и облачни технологии. На тази основа се създават ERP системи, които се състоят от център за данни, т.нар. Digital Core и външна екосистема под формата на мобилни или уеб приложения, а в основата на всяка разработка стои концепцията за потребителското изживяване. Големият акцент в презентацията бе трансформацията на системите от тотален фокус към клиента, към фокус на потребителя (User Experience).

В заключение г-н Димитров представи последната версия на ERP платформата EnterpriseOne®, която в пълна степен отразява тенденциите при изграждането и внедряването им в световен мащаб. Разработката вече се предлага само във вариант абонамент за софтуер, което е много по-сигурно, гъвкаво и ценово достъпно ERP решение, осигуряващо 24 часов достъп до фирмените ресурси от всяка точка, свързана с интернет.

1891911

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 20-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително-вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. ERP.BG има развита мрежа от специализирани партньори: бизнес консултанти по внедряване, dev партньори за развойна дейност и създаване на приложения, висококвалифицирани специалисти от експертен отдел, осигуряващи иделогична поддръжка на клиентите и партньорите.

Повече информация за компанията и за предлаганите от нея продукти и услуги можете да откриете на адрес: http://erp.bg/

 

 реклама