"Енергоремонт холдинг" АД запази над 1000 работни места и през 2012 г.

Печалбата на холдинга и дъщерните му дружества надхвърли 8 млн. лв.
по статията работи: Лиляна Бончева
"Енергоремонт холдинг" АД запази над 1000 работни места и през 2012 г.
Снимка: Енергоремонт холдинг АД

И през изминалата 2012 г. "Eнергоремонт холдинг” АД и дъщерните му дружества отчитат над 1000 запазени работни места. Заетостта, осигурена на служителите, гарантира постоянни доходи на тях и техните семейства в условията на продължаваща криза и увеличаваща се безработица в България.

Холдингът завърши 2012 година с нетна печалба от 8.1 млн. лв., сочи консолидираният предварителен отчет, огласен от Българската фондова борса (БФБ). Това е с 2 млн. лв. повече в сравнение с 2011 година. Приходите от дейност са се повишили от 55.8 млн. лв. до 73.1 млн. лв. Разходите са 67.5 млн. лв., като най-голям дял в тях заемат тези за осигуровки и персонал.

"Дъщерните  ни дружества се развиват добре, което показват финансовите резултати на холдинга. Те се дължат на разширяване на портфолиото от дейности и увеличаване на пазарното ни присъствие”, коментира председателят на Управителния съвет на "Енергоремонт холдинг” и финансов директор Иван Личев. При наличието на устойчива бизнес среда и политическа стабилност се надяваме да запазим положителната тенденция на растеж, допълни той.

Като член на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и голям данъкоплатец "Енергоремонт холдинг" АД подкрепя въвеждането от 1 март тази година на "златен стандарт" от Националната агенция по приходи (НАП), който ще облекчи административното обслужване на компаниите, ще стимулира коректните данъкоплатци и ще съкрати разходите им.

 реклама