AOC представя „Ползите от играта“

Играенето подобрява работата на мозъка, а AOC помага на геймърите да бъдат здрави
по статията работи: biznews.bg
AOC представя „Ползите от играта“

Амстердам, 27-ми април 2017 г. – AOC се стреми да доставя висококачествени продукти на геймърския пазар посредством своята линия AGON и като един от водещите производители на монитори подготви подробен гид за социалните и познавателни ползи от игрите. Освен че са изключително забавни, игрите подобряват визуалната обработка на информация, вземането на решение и екипната работа при геймърите.

Когнитивни възможности

Повечето игри стимулират паметта, разпределянето на вниманието и логическото мисленеi. Дори играенето в продължение на едва няколко часа седмично оказва ефект, независимо от възрастта. Стратегиите в реално време (RTS), например, могат да подобрят тези възможности, тъй като играчът има нужда да анализира ситуацията, съобразявайки се с противниците и да планира атака/защита или някакъв ход, който носи предимство като запомня действията на съперниците, и прави ответни действия за ограничено време. Изграждащите се в резултат подобрения във вниманието и решаването на проблеми, със сигурност ще се проявят в училище или в офиса.

 

Вземане на решения

Играенето на видеоигри може да подобри уменията за вземане на решенияii iii. Докато някои игри изискват решения, взети в рамките на части от секундата, в други решенията, взети на по-ранен етап, променят курса на цялото действие. В ролевите игри (RPG) дори ранните решения, свързани с атрибутите на героя и последващите взаимодействия с виртуални свят, имат тежки последствия върху изграждането на качествата на героя. Някои походови стратегически игри изискват също играчите да анализират и реагират на множество параметри, за да спечелят.

 

Обработка на визуална информация

Игрите със стрелба от първо лице (FPS) и игрите от типа "застреляй всичко" често изискват от играчите да променят своя фокус рязко върху различни части от екранаiv. Докато правят това, те се опитват да запазят нивото на внимание за опасности. Това означава, че мозъкът се учи да разделя вниманието и да подобрява обработката на постъпваща визуална информация. Тъй като играчите нямат много време да вземат решения, времето за предсказване и реакция се подобрява. Някои проучвания дори предполагат, че някои геймъри имат изострени реакции като на истински бойни пилоти.

 

Работа в екип

Независимо дали става дума за онлайн игра с много играчи или просто с няколко приятели, повечето игри изискват успешна работа в екип. Популярни състезателни игри като някои FPS заглавия и онлайн арени за битки (MOBA) обединяват екипи от петима души, където всеки играч има свои силни страни, слабости и умения. Този тип взаимодействие със сигурност помага впоследствие на работното място или в училищеv.

 

Да бъдем здрави

Болниците, снабдени с геймърски станции, могат да влияят на възстановяването на пациентите в положителна светлинаvi. Пациентите могат да се откъснат от болките и да изпитат удоволствие чрез игрите, както и да взаимодействат социално с други хора, които да повишат нивото им на оптимизъм.

 

AOC полага грижи за здравето и комфорта по време на игра

Докато потребителите играят, иновативните технологии на AOC поддържат здравето на геймърите по време на игра. Един монитор с добра ергономия ще помогне на играчите да контролират позата си и да запазят гръбначния стълб здрав. Технологиите AOC Anti Blue Light / Low Blue Light намаляват синия край на спектъра, който причинява напрежение в очите, главоболие и проблеми със съня. Технологията Flicker Free намалява трептенето, което може да причини умора, виене на свят и гадене. i-Care използва сензори, за да засече интензивността на светлината в стаята и настройва яркостта, така че очите на потребителя да не се уморяват, докато се приспособят към разликата в светлината.

Макар да са налични много изследвания на различните позитивни аспекти на играенето, AOC препоръчва да се играе разумно. Много важно е използването на компютъра да е част от балансиран и здравословен начин на живот. Прекарването на време на открито, спортуването и срещите с приятели са също толкова важни.

Този гид и повече за ползите от играта, препоръки за здравословно и отговорно игрово преживяване могат да бъдат открити на следния уебсайт: https://www.aocgaming.com/en/benefits

AOC постоянно развива своите технологии, за да предложи на геймърите най-потапящо преживяване с максимум ползи за здравето!

За AOC:

AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласния сервиз, атрактивните дизайни, ергономичните и иновативни продукти, щадящи околната среда и конкурентите цени са причините, заради които все повече и повече крайни потребители, корпоративни мениджъри и дистрибутори се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, които задоволят изискванията на всеки тип потребител, независимо за професионална, домашна или гейминг употреба. AOC е подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD дисплеи в света.

www.aoc-europe.com

 реклама