Avon и Фондацията за жени на Avon увеличават глобалния си ангажимент за борба срещу домашното насилие

Фондацията за жени на Avon е фокусирана върху проблеми, с най-голяма важност за жените, обяви най-голямото си еднократно дарение от близо 2 милиона паунда за жените, жертви на насилие
по статията работи: biznews.bg
Avon и Фондацията за жени на Avon увеличават глобалния си ангажимент за борба срещу домашното насилие

Фондацията за жени на Avon, най-голямата корпоративна благотворителна организация, фокусирана върху проблеми, с най-голяма важност за жените, обяви най-голямото си еднократно дарение от близо 2 милиона паунда за жените, жертви на насилие, основано на пол. Avon подкрепи в глобален мащаб Международния ден на жената и кампанията #BeBoldForChange, като предприе смели действия срещу домашното насилие.

1 милион паунда от дарените средства ще бъдат насочени за подпомагане на водещи организации срещу домашното насилие. Близо 1 милион паунда ще отидат при Vital Voices Global Partnership, за иновативна програма, наречена The Justice Institute on Gender-Based Violence. Програмата цели да улесни ефективното координирано правосъдие за справяне с насилието срещу жени в държави по целия свят. Дарението е част от ангажимента на Avon да сложи край на домашното насилие и да подкрепя жертвите по целия свят. По този начин се отбелязва началото на нова глобална кампания на Avon, фокусирана върху различни проблеми, важни за жените.

"До ден днешен Фондацията за жени на Avon е дарила над 1 милиард долара за каузи, които са от най-голямо значение за жените. Това новo дарение се основава на дългогодишна работа за популяризиране на борбата с домашното насилие и подкрепа на жертвите по целия свят. От 2004 г. инициативата "Говори открито срещу домашното насилие" на Avon със своите програми в 50 държави е мощен глас на жените", заяви Шери Маккой, изпълнителен директор на Avon. "Били сме в помощ на 11 милиона жени, обучили сме 29 милиона за домашното насилие, и сме допринесли с близо 60 милиона долара за програми за овластяване. Това ново дарение разширява въздействието ни, като оказва значителна промяна за неправителствените организации, подкрепящи жените, които се нуждаят от помощ. "

В България Avon е дарила 75 000 лв. от 2011 до сега в кампанията "Говори открито срещу домашното насилие", в която си партнира с Алианса за защита от насилие, основано на пола. Сумата е помогнала на над 1000 жени да получат психологически и юридически консултации със специалисти, а през 2015 г. част от средствата подпомогнаха обзавеждането на първият кризисен център в Димитровград. Набраните средства тази година ще се използват за стартиране на денонощна специализирана телефонна линия за жертви на домашно насилие.

От създаването на Avon преди повече от 130 години, компанията премахва бариери и овластява жените, като им предлага път към финансова независимост, подобрява здравословното им състояние и безопасност.

За Фондацията за жени на Avon 
Avon e глобален корпоративен лидер в благотворителността, фокусиран върху каузи с най-голямо значение за жените. През 2016 г. Avon и Фондацията за жени на Avon са дарили над 1 милиард долара в над 50 страни. Глобалните благотворителни кампании на Avon се фокусират върху даряване на средства за проучвания за рака на гърдата и осигуряване на достъп до качествено обгрижване чрез Похода на Avon срещу рака на гърдата и усилия за премахване на домашното и половото насилие чрез програмата "Говори открито срещу домашното насилие". Avon продава специални продукти на глобално ниво, за да увеличи информираността и средствата за борба с рака на гърдата и домашното насилие, организира стотици събития за каузите и информира жените по целия свят чрез глобалната си армия от над 6 милиона Представители.

За Vital Voices Global Partnership
Водеща неправителствена организация, която идентифицира, подпомага и дава видимост на необикновени жени по целия свят чрез разкриване на техния лидерски потенциал да променят животи и да въдворяват мир и просперитет в техните общности. Създадена през 1997 г. организацията тренира и напътства жени- лидери като агенти на промяната в икономическото развитие, човешките права и политическото участие.

 реклама