Credissimo предлага плащане на вноска по кредити с Биткойн

Компанията въведе допълнителна възможност за плащане на вноска по кредит - приема Биткойн (Bitcoin) валута като официално разплащателно средство
по статията работи: biznews.bg
Credissimo предлага плащане на вноска по кредити с Биткойн

Лидерът в иновациите на пазара за онлайн кредити в България, Кредисимо, отново залага на модерни практики, които инкорпорира в бизнес модела си, с цел по-бързо и по-ефективно обслужване на клиенти. В средата на април, компанията представи последното си нововъведение - приемането на Биткойн /Bitcoin/ валута като допълнително разплащателно средство.

Биткойн е най-разпространената децентрализирана криптовалута и разплащателна мрежа в света. Поради ниските такси, в сравнение с традиционните цифрови портфейли и кредитни карти, Биткойн е изключително подходящ онлайн финансов инструмент за извършване на трансакции. В рамките на минути всеки потребител може да създаде свой дигитален Биткойн портфейл и да започне да извършва разплащания в уебсайтове на компании като Аmazon, Ebay, Zappos, Etsy, Apple’s App Store, Microsoft, Dell, Tesla, Expedia и др. Валутата е базирана на peer-to-peer (1) технология, позволяваща й да бъде напълно независима, от което и да е правителство, компания или организация в глобален мащаб.

Други ключови предимства са обработка на плащания в реално време, 7 дни в седмицата; ниски такси за извършване на трансакции, както за потребители, така и за търговци; пълен клиентски контрол - без нежелани и скрити такси; високо ниво на защита на личните данни и пълна прозрачност за употребата на финансовия инструмент.

Процесът по плащане на вноска с Биткойн е максимално улеснен за потребителите на Credissimo. Всеки клиент може да посети официалния сайт на компанията https://credissimo.bg и да отиде на страницата "Как да платя?”. Сред посочените опции потребителите  имат възможността да изберат "Плащане с Биткойн” и да осъществят вноската си по кредити посредством Биткойн терминал в реално време всеки ден от седмицата.

За "Кредисимо"АД (credissimo.bg) 

Credissimo е иновативна ФинТек компания, основана през 2007 г.

Със своя 10-годишен опит и над 2,000,000 потребители на credissimo.bg, за трета поредна година финансовата институция е №1 в онлайн кредитирането на българския пазар (2) и е една от водещите и най-бързо развиващите се технологични компании в България.

Кредисимо АД притежава собствена CRM платформа за цялостно управление на процесите по обработка на заявления за кредит в реално време, която позволява, при спазването на определени условия, един кредит да бъде разгледан, одобрен и отпуснат на клиента в рамките на минути.

От 2016 г. "Кредисимо"АД започна своето международно развитие.

 

1 съкращавано още като P2P, произнася се пиър-ту-пиър, представлява компютърна мрежа, до която всички мрежови участници имат равноправен достъп без необходимост от сървъри или трайни хостове

2 №1 в онлайн небанковото кредитиране на българския пазар, според статистиката на специализирания финансов портал 24pari.com

 реклама