EasyJet получи право да извършва полети от Лондон Гетуик до Москва  2

Авиокомпанията започва своите полети до Русия от следващата пролет
по статията работи: Теодора Пенева
EasyJet получи право да извършва полети от Лондон Гетуик до Москва
Снимка: easyJet

Водещата европейска авиокомпания easyJet получи днес разрешение от британската въздухоплавателна администрация да извършва дейност между Лондон и руската столица Москва. Авиокомпанията започва своите полети до Русия от пролетта на 2013 година.

easyJet ще извършва полети два пъти дневно между летищата Лондон Гетуик и Москва Домодедово, със самолети Еърбъс А320. Всеки самолет има 180 места и easyJet очаква да превози над 230 000 пътници само през първата година на своите операции.

Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол заявява:

"Щастливи сме, че получихме право да летим между Лондон Гетуик и Москва. Вярваме, че това е правилното решение за потребителите както във Великобритания, така и в Русия".

"Русия има бързоразвиваща се икономика и е страна с богата култура и история. Вярваме, че нашите полети ще бъдат популярни за бизнес пътниците и за тези, пътуващи за почивки. easyJet отново доказва, че когато навлизаме на нов пазар, ние го разширяваме – създаваме конкуренция и ниски тарифи за пътуване, позволявайки на повече хора да пътуват по даден маршрут. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда на нашите самолети следващата пролет".

Цените на полетите ще започват от по-малко от 125 английски лири (154 евро) за двупосочен билет – сравнено с настоящите тарифи от над 1000 лири за билет в икономична класа – и ще бъдат в продажба през следващите седмици на официалната страница на easyJet. 

Полетите ще заминават  от Лондон в 07:00 и в 14:00 часа всеки  ден, а тези от Москва ще излитат  в 14:40 и в 21:40 часа местно време.

 реклама