Gebrüder Weiss: Мултимодални превози по пътя на коприната

Gebrüder Weiss се позиционира като експерт за транспортни и логистични решения между Европа и Азия
по статията работи: biznews.bg
Gebrüder Weiss: Мултимодални превози по пътя на коприната

Лаутерах, 31 януари 2017 г. Възраждане на някогашния път на коприната като транспортен маршрут между Китай и Европа: От много години Gebrüder Weiss следва тази стратегия по суша, въздух и вода. Под мотото Свързване на Европа и Азия. По пътя на коприната международната транспортна и логистична компания сега информира относно всички предлагани услуги от Истанбул през Техеран и Ашхабад чак до Шанхай. "Мрежата от връзки между Европа и Азия става все по-важна за нашите клиенти. Затова инвестираме в централноазиатските пазари директно на място в услуги и персонал", казва Волфганг Нийснер, председател на управителния съвет на Gebrüder Weiss.

"Ние следваме клиента"

Икономическият растеж в Централна Азия се очаква през следващите години да спечели най-вече от китайската инфраструктурна инициатива "Един пояс, един път". По този начин се откриват нови атрактивни пазари и за европейски фирми, ориентирани към износа. За ефективно достигане до регионите, освен превози по трансконтиненталните въздушни и морски пътища, Gebrüder Weiss предлага също и интермодални решения до Китай, както и групажни превози в Кавказ и Иран. Със собствени филиали в Грузия, Русия, Турция, Казахстан и Китай логистичният експерт осигурява на място еднакво високи стандарти за качество. "Ние сме логистичен партньор и предоставяме на клиентите си съответните структури, за да може товаропотокът в тези региони да функционира безотказно", казва Волфганг Нийснер. Повече информация за "пътя на коприната" на Gebrüder Weiss ще намерите на: http://www.gw-world.com/silkroad/

1854559

За Gebrüder Weiss
С около 6000 служители, 150 собствени филиала и годишен оборот от 1,28 милиарда евро (2015 г.) Gebrüder Weiss се нарежда сред водещите транспортни и логистични фирми в Европа. Под шапката на Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Австрия) компанията обединява, наред със своите основни бизнес подразделения сухопътен транспорт, въздушни и морски превози, както и логистика, също и редица високоспециализирани отраслови решения и дъщерни фирми, включващи логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за високотехнологични фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), dicall(комуникационни решения, проучване на пазара, обучение), Rail Cargo (железопътен транспорт) и колетната услуга на Gebrüder Weiss, партньор на австрийската DPD. Това обединяване дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело се счита за пионер по отношение на устойчивото предприемачество.

Контакти

Gebrüder Weiss корпоративни комуникации
press@gw-world.com
Бундесщрасе 110, A-6923 Лаутерах
T +43.5574.696.2169
Ф +43.5.9006.2173
www.gw-world.com
http://newsroom.gw-world.com/de/

 

 реклама