Gebrüder Weiss предлага услуга за директен групажен транспорт до Туркменистан  3

Чрез ежеседмичната услуга за групажен транспорт от София, България до Ашхабад, Туркменистан международната компания за транспорт и логистика разширява своето портфолио.
по статията работи: Данаил Казаков
Gebrüder Weiss предлага услуга за директен групажен транспорт до Туркменистан

От средата на април Gebrüder Weiss предлага нова услуга за директен групажен транспорт от София, България до Ашхабад – столицата на Туркменистан. Обикновено необходимото време е равно на десет работни дни. "Транспортът на групажни пратки в тази форма е единствен по рода си за Германия, Австрия и Швейцария", обяснява Томас Мозер, регионален мениджър на Gebrüder Weiss за Югоизточния регион/ОНД. "По този начин осъществяваме връзка за директен наземен транспорт до развиващите се пазари в Централна Азия."

Включването на филиала в София към услугата за групажен транспорт "GW pro.line" позволява на всички клиенти на Gebrüder Weiss да се възползват от новата връзка: ежедневен директен транспорт от филиалите в Мария Ланцендорф (Австрия) и Дунахарасти (Унгария) до София, където се събират стоките за окончателната дестинация в Туркменистан.

Компетентен партньор за пратки към Централна Азия и Кавказ

Новата услуга за транспорт се разработва чрез сливането на спедиторските услуги на Far Freight и Gebrüder Weiss. Транспортната компания притежава дълги години опит в работата с транспортни пратки и проекти в региона на Кавказ и държавите от ОНД. Томас Мозер направи следното изказване: "Чрез интегрирането на Far Freight в мрежата на Gebrüder Weiss нашите клиенти могат да се възползват от утвърдените транспортни маршрути и отлично ноу-хау за всяка отделна държава".

Непрекъснатото разширяване на компетенциите в Централна Азия е от важно стратегическо значение за Gebrüder Weiss. През лятото на 2013 г. беше открит нов логистичен терминал в грузинската столица Тбилиси: съоръжението разполага с 10 500 m2 площ за товари и логистика, както и с 600 m2 офисна площ, и се намира само на няколкостотин метра от летището. GW успешно въведе ежеседмичен групажен транспорт от Пасау, Германия до Тбилиси приблизително преди година.

За Gebrüder Weiss

С повече от 6000 служители, 162 собствени офиса и годишен оборот от около един милиард евро (2013 г.) Gebrüder Weiss се нарежда сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа. Под шапката на Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Форарлберг) предприятието обединява, наред със своите основни бизнес-отдели, сухопътен транспорт, въздушен транспорт и превоз по море, логистика, и поредица от високоспециализирани браншови решения и дъщерни фирми – между тях и логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за хай-тек фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), Railcargo (железопътен транспорт) и пакетът от услуги на Gebrüder Weiss, партньор на австрийската DPD. Това обединение дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес, семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело, се счита за пионер по отношение на устойчивия бизнес.

 реклама