IHG подписа договор за изграждане на хотел Holiday Inn – Международен панаир Пловдив в България

Планирано е хотелът да отвори врати през 2015 г.
по статията работи: Данаил Казаков
IHG подписа договор за изграждане на хотел Holiday Inn – Международен панаир Пловдив в България

InterContinental Hotels Group (IHG®), един от най-големите хотелски оператори, обяви днес подписването на договор за изграждането на хотел "Holiday Inn – Международен панаир Пловдив" в България. Планирано е хотелът да отвори врати през 2015 г.

"Holiday Inn – Международен панаир Пловдив" ще работи по договор за франчайз с новия собственик "Петров Комерс" ЕООД. Съществуващата офис сграда ще бъде превърната в хотел с 68 стаи и ще стане първият хотел на IHG в Пловдив, втория по големина град в България. Хотелът ще се намира на входа за центъра на Пловдив, в близост до изложбените площи на Пловдивския панаир, който всяка година привлича повече от 600 000 посетители. 

Ангел Колев Петров, собственик на "Петров Комерс" ЕООД, каза: "Нашият хотел залага на печеливша формула – много удобства, съчетани с приятно открито лоби и добро обслужване в град с богата история и култура. С нетърпение очакваме както международни туристи, така и местни туристи, които да отседнат при нас".

Питър Вермер, директор развитие за Централна и Източна Европа, отбеляза: "Ние сме развълнувани от нашето разширяване в България. Хотелският пазар започва да набира инерция, тъй като международни марки вече постигат голям напредък и навлизат на пазара. Брандът на Holiday Inn продължава да се отъждествява с гости и собственици, които търсят хотели, предоставящи добро обслужване от приятелски настроен персонал и удобни легла на леснодостъпни локации".

Holiday Inn е част от IHG, която в момента празнува своята 10-годишнина като международен хотелски оператор. Всеки хотел от веригата Holiday Inn предлага специално спално бельо, което включва избор от възглавници, както и места за бизнес срещи, безплатна закуска и Kids Stay и Eat Free програма, която предоставя на гостите спокойна и комфортна атмосфера и обслужването, от което се нуждаят. Хотелите Holiday Inn участват в програмата за лоялност на IHG, IHG Rewards Club, първата и най-голяма програма за лоялност в бранша със 76 милиона членове.

Към момента има 281 хотела на Holiday Inn в Европа, планирани са още 25, които ще отворят врати през следващите три до пет години*.

 реклама