Paysafe България стартира платената си стажантска програма за ИТ специалисти  2

6 месеца интензивно обучение от водещата компания в сферата на разплащанията
по статията работи: biznews.bg
Paysafe България стартира платената си стажантска програма за ИТ специалисти

На 19 юни 2017 г. стартира платената стажантска програма на Paysafe България, водеща компания с дейност в сферата на онлайн разплащанията. Програмата продължава 6 месеца и предлага обучение за софтуерни инженери. Участие в нея може да вземе всеки, който е завършил подходящи програма или курсове. Целта е участниците да получат интензивни теоретични и практически познания, които да помогнат в избора на кариера и навлизането на пазара на труда.

Стажантската програма на Paysafe България се реализира вече 7 години и е подходяща за хора без или с малко опит, които имат възможност да се обучават в реална работна среда, да добият знания и да покажат уменията си. Обучението се провежда в офиса на Paysafe в София, който е сред 25-те най-популярни офиса в света за 2016 г. според класация на Office Snapshots.

През първото тримесечие стажантите преминават през интензивно обучение по Java Full Technology Stack. Втората част от програмата е с практическа насоченост и позволява на стажантите да добият реален опит в изграден екип. Областите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са основно: Java (Fundamentals, APIs and Related Technologies), Testing, Angular 2 и Linux.

Дванадесет от общо петнадесет участници успешно завършиха стажантската програма на Paysafe България през миналата година. Всички 12 стажанти показаха добри резултати и през декември 2016 г. бяха наети като служители на пълен работен ден в Paysafe. Курсисти от ИТ академии, с които Paysafe има партньорство, като HackBulgaria и IT Talents, също могат да се включат в стажантската програма след успешно преминаване през съответните курсове. Подобен вид партньорство между организациите спомага за създаването на добра среда, в която ИТ специалистите могат да се развиват дългосрочно.

"Стажантската програма на Paysafe България се провежда в офиса ни в София. Стажантите ни имат възможност да се учат от близо 150 софтуерни инженери и заедно с тях да се включат в реални проекти на компанията, достъпвайки приложения и източници, които служителите на Paysafe използват в ежедневната си работа", каза Петя Николова, директор "Човешки ресурси” в Paysafe България.

Основният фокус на стажантската програма на Paysafe България са хора с интерес към информационните технологии, като опитът не е задължителен. Необходими са базови познания по Java, желание за развитие и възможност за най-малко 30-часова заетост на седмица. Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от над 850-те служители на Paysafe България. Paysafe България се създава като резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Днес компанията е един от най-големите работодатели у нас, а офисът ѝ заема шест етажа в една от най-новите офис сгради, Capital Fort, в София.

"Бях стажант в програмата на Paysafe България през 2016 година. Запознах се с решенията на организацията за дигитални разплащания и транзакции за бизнеса и потребителите от цял свят. Смятам, че модерната и многонационална среда, в която се обучавах, както и културата на Paysafe, насърчаваща откритостта, диалога и споделянето на знания, ми помогнаха да придобия много полезни умения. Това бе от решаващо значение и се радвам, че днес съм част от екипа на компанията", сподели Александър Тенев, служител на Paysafe в отдел "Софтуерно разработване".

Кандидатстването е отворено на кариерната страница на компанията от 30 март. Одобрените кандидати ще бъдат информирани за участието си.

За Paysafe

Paysafe предлага решения за дигитални разплащания и транзакции за потребители от цял свят. Компанията осигурява бързи, удобни и сигурни начини за плащане преди, по време на и след момента на покупката чрез решения за предплащане, дигитални портфейли, възможност за плащане на вноски. С повече от 20-годишен опит, Paysafe се ползва с доверието на клиенти в цял свят за транзакции и управление на средствата им чрез над 100 начина на плащане в 40 валути. Портфолиото на компанията включва брандовете NETELLER®, Skrill®, paysafecard®, payolution® и FANS Entertainment. Акциите на Paysafe се търгуват на Лондонската стокова борса от декември 2015 г. За повече информация посетете www.paysafe.com.

 реклама