Боровец открива сезона на 23 декември

Тази година Borosport Snow Park ще бъде изграден на същото място, но с увеличена дължина – около 610 м
по статията работи: Нели Минчева
Боровец открива сезона на 23 декември
Снимка: Бороспорт

Боровец ще открие официално ски сезон 2011/ 2012 на 23 декември (петък) с вечерно парти Fire&Ice.

Имаме готовност да отворим ски зоните по-рано и пистите и лифтовете ще заработят, веднага щом температурите позволят.

Идеално обработени снежни писти, нощно каране, детски снежен парк Борокидс, както и най-добрият парк за сноуборд и фристайл в България - Borosport Snow Park – всичко това и още много изненади ще зарадват гостите на Боровец само след броени дни!

Насочен, както към търсачите на високо-адреналинови преживявания, така и към начинаещите любители на скоковете и рейловете, Borosport Snow Park бе отрит миналия февруари като пилотен проект. Тази година Borosport Snow Park ще бъде изграден на същото място, но с увеличена дължина – около 610 м, с много нови елементи и конфигурация за начинаещи (вкл. деца) и напреднали и обслужващ влек с готовност да посрещне три вече традиционни и едно ново състезание.

Голяма придобивка за курортния комплекс е и фактът, че тази есен завърши реконструкцията на пътя София – Боровец през Железница и Ярема, което ще облекчи значително всички любители на зимните спортове, пътуващи от столицата.

И тази година за улеснение на гостите на курорта Бороспорт продължава да поддържа система за подаване на точна и навременна информация за метеорологичните условия и състоянието на пистите. Пет метеостанции на ключови позиции следят метео обстановката непрестанно, а седем уеб камери с висока резолюция подават информация за обстановката по пистите директно на сайта на Боровец.

Повечето от хотелите в Боровец вече са готови с офертите за зимния сезон и за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Ето и няколко примерни пакетни цени на база четиричленно семейство за един от най-предпочитаните хотели в курорта, хотел Рила:

За ски ваканция през сезон Зима 2011/2012 пакетната цена започва от 41 лв. на ден, а за Коледните и Новогодишните празници офертите започват съответно от 66 лв. и 86 лв. на ден с включени закуска, вечеря, празнична гала вечеря, плюс ползване на басейн и джакузи.

За тези, които търсят най-добрите цени, на сайта на хотела www.rilaborovets.com са обявени и изгодни отстъпки за ранни записвания за празничните оферти - 20% намаление за резервации, платени до 18 ноември, и 10% намаление за резервации, платени до края на ноември. Така Коледният и Новогодишният пакет в хотел Рила Боровец, стават съответно 52.80 лв. и 68.96 лв. В допълнение към тези преференциални условия, лоялните клиенти на групата хотели Bt Collection получават още 10% отстъпка.

 реклама