Великденските съобщения през Viber станаха фаворит на потребителите в Централна и Източна Европа

Чатботът и празничният стикер пакет на Viber с рекорден брой споделяния
по статията работи: biznews.bg
Великденските съобщения през Viber станаха фаворит на потребителите в Централна и Източна Европа

След края на Великденските празници едно е сигурно – вече трудно ще можете да си представим който и да е голям празник без креативността, колорита и емоцията на посланията за любимите хора през Viber.

След успеха на първия си чатбот в региона, разработен специално за Св. Валентин, Viber постигна забележителни резултати и с Великденската си активация. Данните за ангажираността и интеракцията на потребителите в платформата дават предпоставка за разработване на нови дигитални услуги, които да привлекат настоящи и нови потребители да се забавляват и споделят емоции.

С пускането на Великденското чатбот предизвикателство, потребителите на Viber получиха възможността да участват по модерен начин в иначе традиционното за региона сборване с яйца във Viber България. По време на Великденската кампания, която започна малко преди празниците, от удар на удар и от рунд на рунд в сборването с дигитални яйца, Viber събра интересна статистика за поведението и реакциите на потребителите.

1898562

Повече от 600 000 потребители на водещото приложение за комуникация в България, Сърбия, Гърция, Хърватия и Унгария вземат участие в играта. От тях, близо половината преминават през целия процес от боядисването на дигиталното яйце, през поставянето на Viber стикер върху него, до сборването с приятели. В България, от близо 110 000 потребители комуникирали с бота, около 56 000 са били поканени от приятел, над 53 000 са боядисали свое дигитално яйце, а почти 52 000 са го украсили със стикер. Всичко това е доказателство за високото ниво на ангажираност и ползване на бота. След всички украсени яйца и дигитални двубои, по-малко от 10% от всички потребители са спрели да следят акаунта на Viber България – останалите са готови за още по-интересни и забавни активации, идващи от същия канал!

Най-предпочитаният цвят за Великденско Viber яйце в България беше червен, а най-често използваният стикер – котката Lola (приятелката на LegCat). Броят участници в сборването с яйца на петте пазара са разпределени както следва - България 13%, Хърватска 8%, в Гърция 21%, в Унгария 17% и в Сърбия 41%.

С Великденското чатбот предизвикателство, разработено от българската софтуерна компания "Connecto", Viber отново доказа нарастващата популярност на този тип иновативно средство за двустранна комуникация в дигитална среда.

1898561

За Viber:

Част от семейството на Rakuten, Viber свободно свързва хората с най-близките им по целия свят. С над 800 милиона уникални потребители, Viber дава възможност на хората да общуват по най-добрия за тях начин чрез индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, както и да следят публичните акаунти на любими марки и известни личности. Viber е достъпен за iPhone®, iPad®, Android™ телефони и таблети, и за устройствата Windows Phone, Windows®, Windows 8®, Mac, Linux и Symbian при наличие на мобилна или WiFi връзка.

 реклама