Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между Пловдив и Стамболийски

Движението на влаковете в този участък ще бъде възстановено след приключване на огледа на дерайлиралите товарни вагони и възстановителните работи по освобождаване на железния път
по статията работи: Данаил Казаков
Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между Пловдив и Стамболийски

От 08:25 ч. днес е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Причината за прекъсването на влаковото движение в този участък е дерайлиране на пет вагона от състава на товарен влак в изходните стрелки на гара Тодор Каблешков.

"Холдинг БДЖ" ЕАД създаде специална организация за превоз с автобуси на своите клиенти от всички бързи и пътнически влакове, които обичайно пътуват в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Движението на всички влакове от София за Пловдив и Стара Загора, както и от София през Пловдив за Варна и Бургас, ще се извършва до гара Стамболийски. В обратното направление, влаковете от Варна и Бургас през Пловдив за София, както и от Стара Загора за София, ще пътуват до Пловдив. В участъка между гарите Пловдив и Стамболийски пътниците от тези влакове ще се превозват с автобуси.

Движението на влаковете в този участък ще бъде възстановено след приключване на огледа на дерайлиралите товарни вагони и възстановителните работи по освобождаване на железния път.

 реклама