Времето в бизнеса

Как да изберем подходящ часовник
по статията работи: Георги Михайлов
Времето в бизнеса

Всеки уважаващ себе си бизнесмен е длъжен да носи часовник. Този аксесоар подчертава статуса му (колкото по-високо е неговото социално положение, толкова по-скъп трябва да бъде часовника, допълва по най-добрия начин имиджа и му помага да планира разумно времето си. Изборът на ръчен часовник за мъже не е лесна задача, но със сигурност е доста приятна.

Ето защо, с помощта на експерти от Timebox.bg сега ще си поговорим за това какъв часовник е подходящ за един бизнесмен, какъв трябва да бъде стилът, формата, цветовете и дизайна му, така, че да се съчетае хармонично с модните елементи от съвременния мъжки бизнес гардероб.

Часовникът – показател за интелигентността на мъжа

В днешно време интересът към часовниците нараства. Но съвременният ръчен мъжки часовник не е единствено показател за социалния статус на притежателя си, колкото знак за интелигентност, вкус и доказва, че притежателят му разбира от стойностни неща.

Как съвременните успешни бизнесмени избират часовници?

Преди всичко се обръща по-голямо внимание на самия модел, а не толкова на марката, въпреки че тя също е важна. Проучванията показват, че днешните бизнесмени държат да имат специфичен и интересен модел часовник, който да е удобен и функционален.

Часовник за всеки повод

От колко часовника се нуждае съвременният бизнесмен?

Експертите са на мнение, че изборът трябва да включва минимум:

·         1-2 модела часовници, подходящи за съчетание с класически костюм

·         1 дизайнерски модел, подходящ за неформална комуникация

·         1 модел за спорт, туризъм или гмуркане, който може да се носи и в неформална обстановка

Избор на часовник за класически костюм

Когато избирате часовник за класически костюм, трябва да отдадете предпочитание на простотата на формата – тоест, да изберете кръгла, правоъгълна или овална. В същото време, часовникът не трябва да изглежда прекалено масивен - корпусът трябва да е тънък, за да не издува маншета на ризата.

Избор на часовник за бизнесмен – кои са най-удачните цветове?

Сега са много търсени часовниците със зелени и  черни циферблати. Също така, белият, бежовият, златният и сребърен бежов тон на циферблата никога няма да излезе от мода. Това се отнася и за наситените цветове в тъмната гама. Светлите циферблати на часовниците много си отиват с официални костюми. За полуофициално облекло, спорт или прекарване на свободното време е по-добре да изберете ярка цветова схема. 

Ако харесвате яхти и лодки, тогава можете да изберете часовници, подходящи за такива занимания. Има страхотни модели, предназначени за гмуркане, които са с висока водоустойчивост.

Още няколко важни съвета за избор на часовник за бизнесмен:

·         Като уважаващ себе си бизнесмен, вие вероятно сте наясно колко важно е съвършенството във всеки един детайл и колко е огромна неговата роля в представянето ви пред колеги, партньори, бъдещи сътрудници. Часовникът ви дава сигурност, определя статута ви в света на първокласния бизнес. Затова винаги подхождайте с голямо внимание към избора на този незаменим аксесоар, от който може да зависи сключването на договори за милиони.

Уверете се, че часовникът отговаря на вашия външен вид. Помислете какво впечатление искате да оставите на съответната среща. Какво казва часовникът за вас? Подходящ ли е за събитието, на което отивате? Не е много удачно да носите винаги един и същ часовник, най-добре е да ги сменяте според изискванията за всеки повод.

 реклама