Екип на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи монтира нова разпределителна касета след пожар

Необмислени действия на граждани причиниха запалване на разпределителна касета в Шумен и застрашиха жители на района
по статията работи: Данаил Казаков
Екип на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи монтира нова разпределителна касета след пожар

Екип на ЕНЕРГО-ПРО монтира нова електроразпределителна касета на ул. "Преслав” в град Шумен след  пожар през нощта на 16 срещу 17 юли. Пожарът е причинен от запалването на отпадъци в пластмасови контейнери за смет. Пластмасовите контейнери са се стопили от силната топлина и пламъците са стигнали до електрическата касета. След своевременната намеса на екип на служба «Пожарна безопасност и защита на населението», пожарът е потушен.

Електрозахранването в района на обгорялото съоръжение не е нарушено, но екип на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предприе спешни действия за неговото обезопасяване, тъй като при стопяване на външната част на касетата, тоководещите части на съоръжението остават открити. Така се гарантира безопасността както на гражданите, така и домашните любимци, разхождащи се в района, тъй като съоръжението е било под напрежение. 

Служителите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи – Регионален център Шумен демонтираха обгорялата касета и на нейно място инсталираха ново съоръжение, за да гарантират надеждното електрозахранване и безопасността на хората в района.

 реклама