ИКЕА се включва в "Часът на Земята"

С това компанията ще покаже своята истинска съпричастност към зелената идея и предотвратяването на опасностите от глобалните климатични промени в света
по статията работи: Лиляна Бончева
ИКЕА се включва в "Часът на Земята"
Снимка: IKEA

ИКЕА България ще се включи в глобалната инициатива "Часът на земята”, която тази година ще се проведе в събота, 31 март, между 20:30 и 21:30 часа. С това компанията ще покаже своята истинска съпричастност към зелената идея и предотвратяването на опасностите от глобалните климатични промени в света.

ИКЕА отправя призив към всички посетители на магазина и свои служители да се включат в тази инициатива и с това да покажат обединената си сила в името на това да направим Земята добро място за живеене.

По време на "Часа на Земята” ИКЕА ще намали светлината наполовина в залите за пазаруване и напълно ще изгаси фасадното осветление на магазина. И още: всички крушки в магазина, които са единствено енергоспестяващи, ще се продават с 20% отстъпка от цената през дните 30 и 31 март. За да насърчи още повече отговорното поведение към природата, същите дни всеки посетител на ИКЕА ще получи безплатен хот-дог за всяка обикновена крушка, която донесе за рециклиране.

"Часът на Земята” е инициатива на международната природозащитна организация WWF, която се провежда всяка година от 2007 г. насам. Миналата година "Часът на Земята” обхвана 5251 града, над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента. В София WWF организира шествие по време на самия "Час на Земята”, което ще започне в 20,30 ч. пред Народния театър, ще премине по бул. "Витоша” и ще стигне до НДК.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява пет магазини на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. ИКЕА е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 334 магазина в 40 страни.

 

 реклама