Извитите екрани правят домашния офис по-организиран

Превключването от плосък към извит дисплей може да помогне за намаляване на разсейването и напрежението в очите
по статията работи: biznews.bg
Извитите екрани правят домашния офис по-организиран

За някои домашният офис е просто място където да се занимават с бумащина. За работещите за себе си, това е мястото, където извършват по-голямата част от работата, за която получават заплащане. И в двата случая поддържането на организирано офис пространство е критично важно за ефективността. Още повече, че във всеки домашен офис е трудно да държим под контрол "нашествениците": ежедневната бъркотия, честото прекъсване на работата и купчините хартия, които разсейват от приоритетните задачи в работната среда. За да отбележи днешния ден "Организирай своя домашен офис!”, MMD, водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, изтъква защо последните модели извити дисплеи Philips могат да помогнат на домашните офис потребители да възвърнат концентрацията си.

  • Извивки за концентрация
    Превключването от плосък към извит дисплей може да помогне за намаляване на разсейването и напрежението в очите. Извитият дисплей е фокусиран върху най-важния човек: потребителя. Той създава много по-добро усещане за персонално пространство като обгръща нежно зрителната линия и "отрязва" случващото се на заден план. По този начин се създава по-поглъщащо зрително преживяване, независимо какво се изобразява на екрана.

Предвид количеството разсейващи фактори в един домашен офис, обгръщащата концентрация на извитите дисплеи има потенциал да направи голяма разлика. Най-новият извит дисплей Philips предлага радиус на извивката от 1800 мм, който създава повишено усещане за дълбочина с по-малко изкривяване на картината и по-богат контраст в ъглите на екрана. Дисплеят притежава и ултра тънка рамка за визуално увеличаване на екранното пространство.

Двата последни модела извити дисплеи от MMD с Ultra Wide Color технология са 40-инчовия BDM4037UW и 27-инчовия 278E8QJAB. Първият е най-големият извит дисплей на пазара с 4K UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела). Той използва AMVA технология за супер висок контраст и изключително живи и ярки изображения. Като много от мониторите Philips с 32 или повече инча, и този модел включва MultiView опция за изобразяване на няколко източника на сигнал едновременно на екрана. Това прави многозадачната работа много по-лесна.

Най-новият член на линията извити дисплеи 278E8QJAB точно пасва на по-малки пространства. Той предлага отлична свързаност, както и Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела).

1876858

  • Кристални цветни изображения

Извитият дисплей е много по-ефективен, когато предлага правилно възпроизвеждане на цветовете. Ultra Wide Color технологията, която е стандартна при последните извити дисплеи Philips, предлага широк цветови спектър за точно цветно възпроизвеждане. Това е полезно в множество случаи. Потребителите на графични приложения, например, могат да разчитат на точно пресъздаване на цветовете с Ultra Wide Color, за да постигнат перфектно съответствие между цвета на екрана и в действителност. 278E8QJAB е мониторът на Philips, който притежава цветови спектър, съответстващ на 130% sRGB според CIE 1931 (104% NTSC според CIE 1976) покритие, което е много повече в сравнение със стандартните стойности от 99% sRGB (72% NTSC).

Последните извити дисплеи са само началото: MMD разработва вълнуваща линия от извити монитори, които ще бъдат представени на пазара през тази година, надграждайки своята традиция да предлага иновативна технология за улеснена работа и игра, която носи повече удоволствие на потребителите.

 

 реклама