Как висшето образование да бъде по-адекватно спрямо реалните нужди на бизнеса?  3

Сферите на бизнес мениджмънта и ИТ продължават да страдат от липсата на кадри
по статията работи: biznews.bg
Как висшето образование да бъде по-адекватно спрямо реалните нужди на бизнеса?

По време на националния бизнес форум "Силни региони за силна икономика" ще бъде представен иновативният проект ERP Academy, който се създава като отговор на практическата бизнес нужда. Академията на съвременния бизнес е създадена от доц. д-р Наталия Футекова в партньорство с фирми от ERP бранша, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие.

Днес бизнесът е в процес на динамични промени, които обхващат всеки аспект от работата на компаниите. Все повече се внедряват ERP решения и други комплексни бизнес софтуерни системи, които обхващат всички аспекти от работата на производствените предприятия, банките, търговските и дистрибуторски компании. Автоматизират се процесите на производство, доставки, управление на складовите наличности, продажбите и управлението на финансите. Това прави системите за управление на бизнеса сред водещите тенденции в софтуерния бранш, а професиите заети с тях все по-престижни, добре заплатени и с възможност за постоянно развитие.

Все повече компании внедряват различни класове бизнес софтуер и в резултат ERP браншът усеща нарастващ недостиг на кадри, които да се ангажират с продажбата на такива решения, управлението на проектите, интеграцията с наличните системи при клиентите, както и бъдещото развитие и поддръжка. Една от първите крачки, които направиха специалистите от ERP Academy в отговор на този проблем, е създаването на първата магистърска програма по ERP системи в България "Бизнес анализ и ERP решения". С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Повече за ERP Academy

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ.

Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие.

Повече за ERP Academy можете да откриете на адрес www.erpacademy.bg

 

 реклама