На "Бата Агро" 2013 Пощенска банка предлага специален лизинг за закупуване на селскостопанска техника

Изложението се провежда между 13 и 17 май на летище Стара Загора
по статията работи: Теодора Пенева
На "Бата Агро" 2013 Пощенска банка предлага специален лизинг за закупуване на селскостопанска техника
Снимка: sxc.hu

До края на май  Пощенска банка, чрез лизинговото дружество на банката "И Ар Би Лизинг", предлага лизинг за закупуване на земеделска техника при преференциална лихва от 3.99% и възможност за договаряне на сезонни вноски, позволяваща през определен период от годината клиентът да заплаща само лихва.

Банката е сред основните участници в най-голямото международно селскостопанско изложение в страната "Бата Агро", което се провежда между 13 и 17 май 2013 г. на летище Стара Загора. Финансовата институция участва с щанд, на който експертите й консултират и представят специално разработени продукти за земеделци.

"И Ар Би Лизинг&ldquo предлага преференциални условия на клиенти, подали искане за лизинг за нова селскостопанска техника до 31 май 2013 г. Освен ниския лихвен процент, първоначалната вноска по лизинга е в размер на 15% от доставната стойност на оборудването при срок на изплащане до 60 месеца. Услугите на лизинговото дружеството се предлагат в клоновете на Пощенска банка в цялата страна.

Банката осигурява и финансиране  до 90% от стойността на земеделски субсидии при атрактивен лихвен процент от 7.85%, размер на кредита до 200 хил. лева, бърза и лесна процедура при кандидатстване, възможност за разглеждане на документите на етап заявени площи и освобождаване от такса за предсрочно погасяване при постъпване на субсидиите. От предложението могат да се възползват земеделски производители, които обработват собствена земя или под аренда, с опит в сектора минимум една година.

Чрез Факторинг отдела си Пощенска банка предлага преференциални условия за оборотно финансиране на продажбите, направени на разсрочено плащане, без други обезпечения освен самите вземания, като непадежиралите фактури се авансират до 80% от стойността им с включено ДДС. На земеделски производители, които изнасят продукцията си, банката предлага и до 100% покритие на кредитния риск при финансова невъзможност (несъстоятелност, ликвидация) на купувача – в такива случаи банката изплаща пълния размер на прехвърленото вземане по фактури.

 реклама