Награди за посетителите на АГРА 2012

Всеки от посетителите на изложението ще получи анкетна карта, която да попълни и пусне в урна
по статията работи: Нели Минчева
Награди за посетителите на АГРА 2012
Снимка: Булфото

Мотофреза с 3 скорости, моторна пръскачка и водна помпа – това са наградите за посетители на Международната селскостопанска изложба АГРА 2012. Те са осигурени от Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум.

Посолството на Холандия в София също е подготвило подаръци: кутия с 300 луковици за лалета от 5 вида, футболна топка и шапка, чадър със специален дизайн, пригоден за бурен вятър, ваза от син порцелан, който се произвежда в холандския град Делфт.

Специалисти, които се регистрират предварително, ползват безплатен достъп през цялото време на проявата. Всеки от посетителите на изложението ще получи анкетна карта, която да попълни и пусне в урна. Печелившият талон ще бъде изтеглен на 10 март, последния ден на АГРА 2012.

Изложението ще започне на 6 март. В първия ден ще бъде обявено създаването на българо-американско дружество между "Римекс 1 Холдинг" и "Титан Машинъри Инкорпорейтед" от САЩ. Така най-големият дилър на CNH в световен мащаб стъпва в България с намерение да навлезе в Източна Европа.

Целта на новото дружество е внедряване на американския опит в земеделието, прилагането му в мениджмънта, продажбите и сервиза на селскостопанска техника, обяснява президентът на "Римекс" Румен Лазаров. След експанзията ни в Румъния това ще ни даде възможност да постигнем целите си в Източна Европа и допълнително да се възползваме от глобалната икономика на агробизнеса, заявява Дейвид Майер, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Титан Машинъри Инкорпорейтед".

Очаква се по време на АГРА 2012 още много български компании да намерят делови партньори от чужбина. Експозициите на директни и представени фирми от 25 държави ще бъдат разположени в 4 палати и откритите площи край тях в панаирния комплекс в Пловдив.

Конференции, семинари и делови срещи по актуалните проблеми на агробизнеса са включени в съпътстващата програма. Тя ще стартира още първия ден с кръгла маса, в която ще участват министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и екип на ведомството. Те ще представят новите законодателни предложения за Общата селскостопанска политика през периода 2014-2020 г. и ще се проведе дискусия за нейното бъдеще.

 реклама