Откриват нов логистичен център на Ficosota за над 11 милиона лева

Компанията планира инвестиция от 50 милиона лева до 2015 г.
по статията работи: Данаил Казаков
Откриват нов логистичен център на Ficosota за над 11 милиона лева

Ficosota ще инвестира 50 милиона лева в развитие на производствената си база в периода 2013-2015 г., обяви Красен Кюркчиев, управител на Ficosota, по време на откриването на нов логистичен център на компанията в Шумен. Новият склад на обща стойност над 11 милиона лева беше открит навръх 20-годишнината на една от най-успешните български фирми, оперираща на повече от 40 пазара.

Логистичният център е разположен върху 8500 кв. м застроена площ, които събират 20 000 палетни места. Последното обслужваемо ниво е на 15,30 м. В склада ще се използват шесто поколение машини VNA manup, водени индуктивно и с транспондери. Това е най-високият склад на Балканите, използващ такъв тип техника. Една от основните характеристики на сградата е, че е значително по-висока от стандартно изпълняваните складове, и като такава изискванията към конструкциите, подовете, осветлението и отоплението са значително завишени. Сградата пести електроенергия, благодарение на интегрираната система за управление на осветлението. Ficosota планира да изгради и цялостен сграден мениджмънт, включващ и ОВК инсталациите, с което комплексът ще стане още по-природосъобразен.

Проектант на логистичния център е "Зуум студио", а главен изпълнител – "Кордеел България". Построяването му е отнело 10 месеца. Мениджмънтът на Ficosota е щастлив, че строителството е завършило за отбелязването на 20-годишнината на компанията и нарича новата си инвестиция най-големия подарък за празника си.

Венцислав Венков, областен управител на Шумен, приветства Ficosota и заяви, че братята Красен и Жечко Кюркчиеви отдавна са част от икономическата и бизнес история на града. Официален гост на събитието беше кметът на Шумен Красимир Костов.

Ficosota е изцяло българска компания за производство на бързооборотни стоки, основана през 1994 г. Компанията е производител на популярни марки като Savex, Teo, Semana, Pufies, Maretti, Milde, Terter и много други. Изнася продукция за Балканите, Източна и Западна Европа, Азия, Латинска и Северна Америка. Наскоро Ficosota откри свой офис в Сингапур. В компанията работят над 900 служители. Носител е на наградата "Предприемач на годината" за 2011 г. на Европейските бизнес награди.

 реклама