Посегателствата върху съоръженията на ЧЕЗ излагат на риск сигурността и живота на хората

Компанията призовава клиентите си да сигнализират за забелязани неизправности
по статията работи: Петя Бързилска
Посегателствата върху съоръженията на ЧЕЗ излагат на риск сигурността и живота на хората
Снимка: sxc.hu

"Безопасността на хората е наш основен приоритет. Грижим се за поддържане на съоръженията в съответствие с най-високите изисквания за сигурност. Но за съжаление крадци и клошари ги разбиват, правят ги лесно достъпни и ги превръщат в заплаха за живота и сугурността на населението и особено на децата. Ето защо призоваваме нашите клиенти да бъдат бдителни и активни, и да сигнализират за нередности по нашите съоръжения”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Вандализъм, кражби на елементи от мрежите и неправомерно нахлуване в обекти на ЧЕЗ са сред  най-честите причини за възникване на инциденти.

20 милиона лева е вложила компанията през последните 5 години за възстановяване на съоръжения, увредени при посегателство. Екипите на дружеството извършват регулярен оглед на всички съоръжения съгласно правилата за техническа експлоатация на мрежата. Освен рутинните инспекции, компанията реагира незабавно при получен сигнал за нередност.

Сигнали могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти. Компанията работи в сътрудничество с представителите на институциите, местната власт, органите на МВР, Пожарната и Гражданска защита.

 реклама