Приключиха тазгодишните издания на ЕЕ и ВЕИ, Smart Cities и Save the Planet

41 лектори от 11 държави презентираха теми с практическа насоченост в рамките на специализираните Конференции
по статията работи: biznews.bg
Приключиха тазгодишните издания на ЕЕ и ВЕИ, Smart Cities и Save the Planet
За 13та поредна година се проведоха международните Конференции и изложения за EE и ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране), организирани от Виа Експо.
41 лектори от 11 държави презентираха теми с практическа насоченост в рамките на специализираните Конференции. В изложбената част директни изложители от 14 държави представиха последните новости, полезни решения и технологии за устойчиво развитие и екология, както за различни видове индустрии, така и за бита.  
    
Специална сесия, посветена на геотермалната енергия, се проведе в Конференцията за ЕЕ и ВЕ. "Оползотворяването на геотермалната енергия в Балканските страни” бе представена от Робърт Гаврилиуч от Европейския геотермален съвет. Джулиет Нюсън от Международната геотермална асоциация презентира същността и необходимостта от разработването на геотермални системи за топлофикационни мрежи. Ситуацията в страната бе представена от Васил Коликовски от Българска термопомпена асоциация, който отбеляза ръст при отоплението с термопомпи за периода 2010 - 2017 г.
Аржентина акцентира върху повишаването на осведомеността за предимствата на възобновяемата енергия и нейната роля за устойчивостта в контекста на това, че обяви 2017-та за "Година на възобновяемата енергия".  Георги Чавдаров от Европейската инвестиционна банка анонсира начини за съфинансиране на проекти за устойчива енергия от европейските фондове.
Иновация Норвегия София реализира Кръгла маса на тема "Енигмата на електронното здравеопазване" в 5то издание на Конференцията за интелигентни градове. Във втората част на Конференцията Smart Cities, Нуриа Де Лама, зам.-генерален секретар на Европейската Big Data асоциация представи Концепцията на интелигентния град като нов бизнес модел. Презентацията се фокусира върху някои от текущите инициативи на европейско ниво, които са предприети за създаването на Единен цифров пазар.
Решения за умен град, които управляват градските ресурси, бяха презентирани от Джон Лагоянис от Интраком Телеком, Гърция.
Концепцията "Кръгова икономика” бе разгледана в 8та Конференция Save the Planet.Презентациите предизвикаха интересни дискусии с участието на представители на българските общини и бизнеса от различни индустриални сфери: екология, енергетика, строителство, архитектура, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, фасилити и ютилити сектора, др. Голяма част от презентираните технологии можеха да се видят на съпътстващото изложение:74 фирми изложители от 14 държави: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Швейцария, Чехия, Южна Корея, Украйна.      
Характерни за тазгодишното издание бяха три колективни участия:
  • Офисът в София на ИЧЕ - Агенцията за подпомаганеи интернационализация на италианските предприятия организира Италиански павилион.
  • С промоционалната подкрепа на Advantage Austria София се проведе традиционното Австрийско участие.
  • Норвежки павилион бе организиран от Иновация Норвегия София.
Изложенията привлякоха над 3000 посетители. Делът на чуждестранните специалисти бе 17% от 29 държави: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дубай, Естония, Израел, Индия, Испания, Италия, Китай, Ливан, Македония, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Франция, Холандия, Швеция, Южна Корея, Япония.
Ако не сте успели да се срещнете лично с фирмите от 7 до 9 март в София, можете да осъществите контакт чрез ВИРТУАЛНАТА ИЗЛОЖБА. А, ако вече сте посетили изложбите, това е най-лесният начин да продължите контакта си. Виртуалната изложба Ви дава възможност да изпратите имейл директно до фирмата, да си чатите в реално време, да се запознаете с новите им продукти и новини. Не пропускайте да видите кои участници търсят сътрудници и дистрибутори за България!  

 

 реклама