Проект-конкурс "Инвестираме в България"

Инициативата е съвместна между ЧЕЗ България и Галерията за модерно изкуство в София
по статията работи: Теодора Пенева
Проект-конкурс "Инвестираме в България"
Снимка: ЧЕЗ

За пореден път ЧЕЗ ще разведри и оцвети градската среда! Съвместно с Галерията за модерно изкуство в София, ЧЕЗ България организира конкурс за участие в проекта "Инвестираме в България”, чиято цел е да подобри и освежи градската среда в няколко  български града. На този етап инициативата ще обхване град София.

Конкурсът е насочен към художници и street art артисти, които биха искали да преобразят електроразпределителните табла на централна градска улица в произведения на изкуството. След емблематичните градски артерии Шишман и Раковски, предстои да бъде изрисувана и друга централна  улица - Граф Игнатиев.

Срокът за подаване на предложенията за работен проект по конкурса "Инвестираме в България” е от 31-ви юли 2012 до 30-ти август 2012 г.

Всеки артист с одобрен и реализиран проект, ще получи възможността да участва в групова изложба в Галерията за модерно изкуство, която ще представи всички изрисувани ел. табла, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

Проектът "Инвестираме в България” акцентира върху  подобряване  вида на съоръжения като ревизионните табла като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Специално изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите. 

За проекта "Инвестираме в България":

Проектът "Инвестираме в България"е иницииран през 2010 година с цел да подпомогне развитието на някои важни сфери от социалния живот. Затова още през същата година ЧЕЗ инвестира в санирането на детска градина No 68 "Слънчогледи", а през 2011 г. – санира друга детска градина в София – No 45 "Алиса". В края на същата година е извършено енергийно обследване и частична подмяна на уреди в детска градина No 53 "Дядовата ръкавичка".

Освен санирането на сгради, което ЧЕЗ разпознава като свой ангажимент на отговорна корпорация и голям международен инвеститор, като цел на компанията  е развитието на практики, които да влияят върху промяната в поведението на нейните клиенти.

 реклама