ЧЕЗ изтегли първия печеливш в играта "Академия Енергия"

1068 участника се регистрираха в онлайн платформата през първата седмица
по статията работи: Данаил Казаков
ЧЕЗ изтегли първия печеливш в играта "Академия Енергия"

Валентина Солакова от Бургас спечели първата седмична награда в онлайн играта на ЧЕЗ за разумно и отговорно потребление на енергия "Академия Енергия". Тя бе избрана сред 134 участника, които са били активни в пет дни от седмицата 02-08 декември 2013 г. Наградата, която ще получи, е комбиниран уред сокоизстисквачка и цитруспреса.

"Инициативата е чудесна. При използването на електроуреди спазвам общоизвестните съвети за енергийна ефективност, но има и такива, които научих от "Академия Енергия". Мерките, които прилагам за спестяване на електроенергия вкъщи, в по-голямата си част се припокриват със съветите в играта – смяна на дограма, използване на уреди клас "А", топлоизолация", сподели при уведомяването си за наградата Валентина Солакова.

"Поздравявам първия печеливш участник в нашата инициатива – Валентина Солакова. Каним всички български граждани, които все още не са се включили в играта да го направят. Убедена съм, че всеки ще научи нещо ново докато се забавлява. Когато използваме енергията разумно, ние помагаме за опазването на природата и намаляваме личните си разходи. От това печелят и околната среда, и поколенията след нас", каза Кремена Стоянова, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Електро България" АД.

Играта "Академия Енергия" представлява виртуален дом, в който участниците се стремят да постигнат висока енергийна ефективност като модернизират електроуредите в него и ги използват рационално, съобразно техните предимства. Всеки играч избира свой герой, с който ще работи и ще се забавлява, като се стреми да оптимизира разхода си на енергия. При всяко влизане в играта се появява съвет за разумно използване на електроенергията, а на всяко трето влизане, до изчерпване на заложения брой - въпрос, чийто правилен отговор носи допълнителни ресурси.

Всеки, който се регистрира на www.energyacademy.bg и играе редовно до 02 март 2014 г., участва в тегления за една от 17-те награди - 13 седмични, 3 месечни и една поощрителна награда, сред които телевизор, готварска печка, лаптоп и система за домашно кино. Печелившите се определят на лотариен принцип сред участниците, постигнали най-добри показатели.

ЧЕЗ стартира онлайн играта "Академия Енергия" на 2 декември 2013 г. Само за първия ден на играта се регистрираха 365 участника, а до момента техният брой достигна 1 270. До днес във временната месечна класация участват над 80 души, които са били активни пет дни от седмицата и са постигнали най-ниско ниво на консумация на електроенергия. В края на месеца първите 20 от тях ще се борят за една от трите големи награди.

 реклама