ЧЕЗ подкрепи велокрос и фестивал за деца  3

Грижата за околната среда и развитието на младите хора е сред основните приоритети на компанията
по статията работи: Теодора Пенева
ЧЕЗ подкрепи велокрос и фестивал за деца
Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ подкрепи ежегодния велокрос, организиран от Az-deteto.bg, както  и детския фестивал "Вярвам в теб" на фондация "Азбукари". Двете събития се проведоха в събота съответно в парка "Заимов" и в Южния парк в София. По този начин компанията отново показа, че грижата за околната среда и инвестирането в бъдещето на младите хора са сред основните приоритети на дружеството.

"Като социално ангажирана компания, съпричастна към нуждите на обществото, ЧЕЗ подкрепя редица инициативи за развитие на потенциала на младите хора в страната. Част от тази политика е санирането на детски градини и училища, активните ни мерки в областта на енергийната ефективност, подкрепата, която оказваме на инициативи като настоящия велокрос, насърчаващи здравословния начин на живот”, каза  Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България,

В духа на политиката за корпоративна социална отговорност  всички дейности и програми, които ЧЕЗ изпълнява, имат за цел постигането на дългосрочен общественополезен ефект. Миналата седмица компанията обяви, че ще инвестира 100 000 лева за саниране на 60-то Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в софийския квартал "Бенковски" и за енергийно обследване на две детски градини в столичния район Лозенец.

Реновирането на трите  сгради е част от проекта на ЧЕЗ  "Инвестираме в България". Той бе стартиран през 2010 г., за да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Още през същата година компанията инвестира в санирането на детска градина "Слънчогледи", а през 2011 г. реновира софийската детска градина "Алиса". В края на същата година бе извършена частична подмяна на уреди в детска градина "Дядовата ръкавичка" в София.

 реклама