Comics Box Art Fest дава поле за изява на млади таланти

Comix Box Art Fest е на 11-ти юни и последващите го две GROZEN DRINK & DRAW DAYS събития – на 18-ти и 24-ти юни, в рамките на Mini Art Fest
по статията работи: biznews.bg
Comics Box Art Fest дава поле за изява на млади таланти

Comix Box Art Fest е на 11-ти юни и последващите го две GROZEN DRINK & DRAW DAYS събития – на 18-ти и 24-ти юни, в рамките на Mini Art Fest – и трите, провеждащи се целодневно в Маймунарника, Борисовата градина

Събитията са с названията COMIX BOX ART FEST и GROZEN DRINK & DRAW DAYS и са уникални по рода си, продуцирани от "Грозен Ентертейнмънт" – българска корпорация, с международна популярност в сферата на изкуството, основана от мен в началото на 2010г., и развиваща няколко бизнес единици, в интерес реализацията на българското изкуство - и в частност, на българския комикс като индустрия – на територията на България и чужбина. В дейността си – културна организация, продуцентска къща, издателство за комикси и артбук издания, анимационно студио за 3D и 2D продукции, учебен център, производител на играчки, брандирани авторски облекла, и аксесоари - www.grozen.com. В 2013г. избрана за една от фирмите, пример за културно предприемачество, с които България ще кандидатства за европейска столица на културата в 2019г. В 2015г. - победител в конкурса за успешен малък бизнес "Големите малки". Създател на международно излъчваният онлайн - на www.comixbox.tv - риалити формат за комикс художници Comix Box.

11 ЮНИ, НЕДЕЛЯ. 11ч.-22ч. COMIX BOX ART FEST в Маймунарника, Борисовата градина.

Еднодневен, младежки фестивал с 9 конкурса за комикси, графити, рисунки, косплей, джънкплей + handmade и книжен базар + концерт на The Top Stoppers, организиран съвместно с ДЕВЕТОТО ИЗКУСТВО и Mini Art Fest – с подкрепата на Adcom – генерален дистрибутор на графични таблети Wacom за България.

Фокусът на събитието са ДЕВЕТ АРТ КОНКУРСА с купчина НАГРАДИ - всичките суперски и разнообразни! Всички креативни гости на ивента ще имат шанс да участват с изкуството си в конкурсите за graffiti-комикс и graffiti-рисунка, чиято цел е да се съберат най-красивите концепти за проекта на Grozen Еnt. "София - Балканска столица на комиксите", украсявайки над 50 сгради в столицата ни, в 2018г. Ще има и конкурс за дизайн на екстремна тениска, който ще подаде нов курс на дизайнерската линия облекла на Grozen за 2018г. Публиката ще се наслади на невероятно зрелищен COSPLAY конкурс за най-добър дизайн на костюм на анимационен или комикс герой. Победителите в него, ще имат честта да станат мейкъп-дизайнери на артистите на Mini Art Fest - фестивалът на цирковите изкуства, който ще протече по улиците на София от 16.06 до 26.06. Косплей авторите ще дизайнват ежедневно визията на всички циркови артисти, които ще изнасят представления по централните улици на града цели десет дни. Състезателните натури ще могат да се включат в груповото предизвикателство - щафетният и непретенциозен джънкплей - в който всички артистични гости ще създават максимално реалистични и интересни костюми от купчина кашони, тиксо, боички, пластмаси, найлони, въжета и каквото друго се намери  Селфи конкурсът е предвиден за веселяците, които ще трябва да намерят начин да изглеждат достолепно и да публикуват снимки от събитието във FB ивента, където ще участват в публично оценяване с награди до 18-ти юни, когато ще бъдат наградени, по време на GROZEN DRINK & DRAW DAYS, отново в Маймунарника. Изненадата на деня са двата супер криейтив конкурси - за създаването на анимационни герои на Део, Лео и Мойсей, както и на бандата The Top Stoppers, които ще се превърнат в анимационни клипове за новите парчета на родните рапъри - на 18.06 и 24.06, когато всеки желаещ ще може да се включи в рисуването на открито в Маймунарника и да стане създател на анимация  В 18ч., след цял ден рисуване – супер свежите The Top Stoppers ще изнесат едночасов концерт, за който публично обявиха, че планират "да избухват като фойерверки на Нова Година по сцената", а после ще започне оценяването на живо от страшното жури на Комикс Бокс - Петър Станимиров, Satanasov и Иван Коритарев - известни като едни от най-добрите комикс артисти в България и ментори в риалити форматът за комикс художници - www.comixbox.tv. Там ще бъде и Гео Калев - създател на фестивала Mini Art Fest, за да даде и своята тежка дума по темите. Съдиите ще раздадат полезна критика, почетни грамоти, графични таблети, чекове за безплатни обучения по анимация и концепт арт в Грозен Ент., играчки, книги, чаши и много други благини от продукцията на Грозен Ент. + няколко награди, които засега са Top Secret :) На всеки кръгъл час ще теглим томбола с номерата на гостите и ще завъртаме колелото на късмета, а арт работилничките, организирани от щандовете ще допълнят разнообразието за всички гости :)

18 ЮНИ, НЕДЕЛЯ. 11ч.-22ч. GROZEN DRINK & DRAW DAY 1 ще се провежда през целият ден, преди ГАЛА СПЕКТАКЪЛЪТ, по случай откриването на Mini Art Fest, стратиращ в 20ч.

В рамките на първият от двата рисувателни GROZEN DRINK & DRAW DAYS, по време на фестивалът за циркови изкуства Mini Art Fest, Grozen-гостите ще се фокусират върху изработката на напълно импровизиран, анимационен видеоклип за новото парче на рапер-мастърите от Тhe Top Stoppers! С помощта на гостите на събитието, ще се раздвижат на живо вече създадените на 11-ти юни анимационни герои, изобразяващи четиримата музиканти. Разбира се, съществува и риск да не се получи нищо, "Но, нищо не пречи да опитаме!" - казват от Grozen . Организирани са и няколко яки лекции на живо, с участието на едни от най-страхотните концепт арт художници и 3Д моделъри на България, като арт щандовете от базара ще проявят творчество и този път с разнообразни арт работилници за гостите :) В 20ч. ще започне гала откриването на фестивала Mini Art Fest, със спектакъл от циркови артисти, плюс връчване на една-две специални и големи награди за артистите от фестивала : Самият фестивал Mini Art Fest, ще стартира два дни по-рано, когато цирковото изкуство ще излезе на улицата -буквално, на Витошка. Grozen Ent. и повечето щандове пък, няма да спират раздаването на награди за гостите цял ден, на 18-ти, отново въртейки колелото на късмета на всеки кръгъл час.

24 ЮНИ, СЪБОТА. 11ч.-22ч. GROZEN DRINK & DRAW DAY 2 ще се провежда през целият ден, преди ГАЛА СПЕКТАКЪЛЪТ за закриването на Mini Art Fest, стратиращ в 20ч.

По време на вторият GROZEN DRINK & DRAW DAY – седмица по-късно, на 24-ти юни – все още в рамките на фестивала за циркови

изкуства Mini Art Fest - привечер, отново ще има страхотен цирков спектакъл и връчване на наградата Златна Мравка за

най-невероятен цирков артист, награда на публиката от Grozen Ent. и още много награди за самата публика, които

избраният фаворит ще раздаде на своята аудитория. Фокусът през дневната част от събитието ще бъде изработката на още един анимационен видеоклип, но с малко по-различен подход. Този път, клипът ще бъде на формацията Део, Лео и Мойсей – и отново, ще бъде създаден с помощта на гостите на събитието, които ще рисуват на прима върху вече изпринтени кадри, заснети с личните телефони на изпълнителите :) Като цяло, ще експериментираме и ще се забавляваме на макс! Отново ще сме организирали и няколко лекции на живо, а най-яките щандове от базара ще са на линия с всякакви изобретателски, творчески работилници в течение на денят. В 20ч. пък, ще започне вторият гала спектакъл от фестивала Mini Art Fest, който ще отбележи неговият завършек, независимо, че уличните спектакли ще продължат, супер-зрелищни по Витошка още два дни. Колелото на късмета ще продължи да се завърта на всеки кръгъл час, с множество награди, предоставени от щандовете и Grozen Ent.

Аудиторията на ГРОЗЕН ЕНТ. и КОМИКС БОКС е съставена от тийнейджъри, младежи и възрастни с младежки дух, на възраст от 10г. до 40г. - повечето, от 21г.до 39г. - хора със среден и висок социален статус, живеещи основно в София, в малките и средните градове. Повечето са мъже, отколкото жени - като процентът на жените е само с 10 пункта назад от този на мъжете. Оптимисти, пацифисти, в по-голямата си част, неорганизирани финансово, поради възрастта си, обичащи да се возят, но не и да шофират, влагащи парите си в гаджетс, книги, играчки, културни събития и пътешествия, отъждествяващи се с престижни марки, но изкушаващи се и от нови. Държат на качеството на продуктите, които пазаруват и консумират, но са склонни да опитват и нови марки. Имат ярко изразен собствен стил, интересуват се от чужди култури, изразяват гражданската си позиция, пазарувайки стоки от производители с благотворителна дейност. Наслаждават се многократно на едни и същи издания, книги или музика. Завръщат се отново и отново към любимите моменти от епизодите на Комикс Бокс или изданията на Грозен, които четат. Харесват, коментират ги положително и ги споделят в социалните мрежи, и с директни линкове сред приятелите, съучениците и колегите - като същото важи и за асортимента от стоки на Грозен и учебната дейност на фирмата. 47% от зрителите наКомикс Бокс участват в игрите и конкурсите, стига наградата да е атрактивна. Над 70% са англоговорящи. Половината живеещи в чужбина, 68% следящи шоуто от мобилните си устройства, предпочитащи Андроидни таблети. Всеки епизод на шоуто се гледа от около 20 до 50 000 души, през първата седмица, а зрителите се припознават с лайфстайла на участниците в шоуто, интересуват се от рекламите и марките, които се показват в епизода, проявявайки интерес към тях и пазарувайки ги в последствие.

За по-детайлен разбор на аудиторията, можете да разгледате приложеният подробен маркетинг анализ,организиран и проведен в 2016г., с над 1000 души, с помощта на Google analytics, и чрез проведени на живо, в офиса на Грозен и в обектите на партньорите по проекта, по телефона или в социалната мрежа анкети. В демографията на аудитораята не са добавени международните данни за местоживеенето на аудиторията, които събрахме в процеса на излъчване на риалитито - след първите епизоди – но, те се изчерпват с това, че 34% от публиката се намира извън България – основно в САЩ, Англия, Германия, Франция, Япония, Русия и Австралия.

За контакт: Сибила Коритарева

s@grozen.com, +359 876 821 650

 реклама