Кларънс Зеедорф в София: Наученото в „Бокони“ отвори пред мен изцяло нови хоризонти

Футболната легенда беше специален гост на представянето на съвместната магистърска програма на SDA Bocconi и Американския университет в България
по статията работи: biznews.bg
Кларънс Зеедорф в София: Наученото в „Бокони“ отвори пред мен изцяло нови хоризонти

Елитният италиански университет SDA Bocconi School of Management заедно с Американския университет в България (АУБГ) представиха пред лидери на българския бизнес съвместния си проект, който стартира в София тази есен. Събитието събра изпълнителни директори и топ мениджъри на водещи български компании, които се запознаха с магистърската програма за ръководни кадри "Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти".

За да представят проекта, в София бяха професорите Маурицио Далокио и Леонардо Етро, временно изпълняващият длъжността президент на АУБГ д-р Стивън Съливан, както и доц. Емилия Занкина – зам.-ректор на АУБГ. Д-р Бруно Павези, изпълнителен директор на Universita’ Bocconi, представи международните дейности на университета в специално видео обръщение.

Особено голям интерес сред гостите предизвика и специалният гост на събитието – холандската футболна легенда Кларънс Зеедорф, също получил магистърска степен по бизнес в SDA Bocconi. Зеедорф, единственият играч, печелил Шампионската лига с три различни отбора ("Аякс", "Реал Мадрид" и "Милан"), говори шест езика и е прочут със своя интелект, заради който го наричат Професора. "Наученото в Bocconi отвори пред мен изцяло нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света", каза с усмивка Кларънс, който освен изявите си като футболен мениджър сега успешно управлява и собствен бизнес. Зеедорф сподели своята визия за лидерство пред присъстващите: "Аз вяврвам в лидерство чрез пример. Този проект, между SDA Bocconi и АУБГ, олицетворява точно това и затова съм тук тази вечер. Ние трябва да вдъхновяваме новото поколение, трябва да им предадем своя пример и да им служим. Защото лидерството е работа в полза на другите и загриженост. Ако ние не сме грижовни, как нашите деца биха били? Всеки човек трябва да отговори на въпроса Защо? – защо правим дадени неща, вместо други? Когато си отговорим, ние ще се движим в правилната посока и ще оставим следа". След презентацията на Кларънс Зеедорф с видеовръзка се включи още един прочут възпитаник на "Бокони" – г-н Марко Патуано, CEO на бизнес гиганта "Бенетон Груп".

Завършилите престижната магистърска програма ще получават паралелно две дипломи – от SDA Bocconi и от АУБГ – които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ. Курсът "Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти" ще се провежда изцяло в София, в Център за образование и култура "Илиев" на АУБГ, като добре структурирана 14-месечна програма, разделена в 16 модула и специално адаптирана към пазарите в региона. Обучението ще е изцяло на английски език, като студентите ще имат изключителния шанс да получат тази престижна диплома срещу 30% по-ниска цена спрямо същия курс в Италия. Местата в програмата са ограничени, а обучението в нея е сериозна образователна инвестиция в личното развитие на всеки професионалист. Този академичен проект практически няма еквивалент в Източна Европа.

Част от известните интелектуалци и бизнесмени, завършили "Бокони", са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, бившият председател на италианската нефтогазова компания ENI Паоло Скарони, главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао. Според последната класация на авторитетния "Файненшъл Таймс" SDA Bocconi е на четвърто място в света и на трето в Eвропа в категорията Custom Program Business Schools.

 реклама