Обмен на международен опит в прилагането на нормите на Европейското право

Първата Конференция на IFA в България ще е на тема „Проектът BEPS и прилагането на Европейското данъчно право в държавите-членки и средства за правна защита съгласно Европейското право“
по статията работи: biznews.bg
Обмен на международен опит в прилагането на нормите на Европейското право

Месец май наближава, а с него и датите 18 и 19 – дните, в които в София ще се проведе Първата Конференция на Международната данъчна асоциация в страната. Интересът към нея е повече от значителен, местата свършват бързо, а представянето на говорителите разкрива пред интересуващите се какви са тематиките и акценти от тях.

Организатор на събитието е Сдружение ИФА България - официално и единствено подразделение на Международната данъчна асоциация, акредитирано на конгреса на ИФА в Мумбай, Индия, през 2014 г. Към днешният ден сдружението вече наброява повече от 50 корпоративни и индивидуални членове, сред които преподаватели, съдии, одитори и счетоводители (от одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, адвокати и адвокатски кантори. Клонът на IFA в страната е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш, като основен обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно - развитието на данъчното право и неговото прилагане.

"В своята политика ИФА България се ръководи и действа като продължител и "проводник" на местно равнище на основните цели и мисия на IFA - проучването и развитието на международното и сравнителното право по отношение на публичните финанси и данъчното облагане. ИФА България е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш. Обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно: развитието на данъчното право и неговото прилагане", споделя адв. Валентин Савов, председател на ИФА България. Именно затова и една от темите на Конференцията е прилагането на Европейското право и средствата за правна защита, която ще бъде обсъждана през втория ден на събитието.

Програмата ще започне с лекция на представител на Европейската комисия, който ще разкаже най-актуалното по отношение развитието на сферата на средствата за правна защита и прилагане нормите на Европейското право. Според предварителния график ще последва и лекция за ситуацията в България, а лектори ще бъдат действащ съдия от Върховния административен съд, преподаватели от Софийски университет, както и адвокати и специалисти с практически знания в тази област.

Партньор и домакин на международната конференция е ЮФ на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Партньорството е част от отбелязването на 125-тата годишнина на Юридическия Факултет. То е възможност за популяризиране сред международната юридическа общност на научните достижения на най-стария юридически факултет в България, споделя проф. д-р Сашо Пенов - декан на факултета и ръководител на катедрата по Административноправни науки.

За да може присъстващите да обменят опит и да придобият впечатления от развитието на проекта в другите държави – членки на ЕС, ще бъдат разгледани законодателни и практически решения в Белгия, Германия, Унгария и Румъния. Лектори ще бъдат специалисти от конкретните държави, които ще могат най-адекватно и изчерпателно да дадат информация по дискутираните въпроси.

Местата в зала 272 на Софийски университет Св. Климент Охридски са ограничени, а датата наближава. Можете да запазите своето място за най-очакваното събитие в правния свят за годината, като се регистрирате през официалния сайт сайта на събитието.

 

 

 реклама